Преминете към основното съдържание

Съществува ли вечна красота?

След Стокхолм е ред на и София да види отговора на този въпрос в изложба

Изразът "Вечна красота" може да съдържа различни значения и да има различни аспекти. Красиви могат да бъдат много неща. Но кое е това, за което се твърди, че е най-висше, за да бъде наречено „вечно“?

Проектът "Вечна красота" изследва няколко различни аспекта на красотата и във всеки тя може да бъде наречена "вечна".

Един от тях се занимава с промените на красотата. Започва с детската рисунка на малка принцеса, преминава през разхубавяването на тийнейджърката, преодоляваща естественото, до жената, която опитвайки се да запечати младостта си, превръща това в цел и дори маниакален начин на мислене.

Друг аспект на красотата са спомените и идеалът от най-ранна възраст за майката, когато тя е най-хубавата жена на света, и този образ остава запечатан в паметта.

Следва темата за ценностите на комуникацията. Откриваме я в отношението и начина на изразяване, в думите и жестовете, в езика на тялото, адресирани по мил и поетичен начин, които ни връщат във времето, когато етикетът и връзките между хората от днешна гледна точка са достойни за уважение и респект.

И накрая, но не на последно място остава приказката за "огледалото на стената...“, което показва „понякога много погрешно“, но все пак реалността.
В заключение "вечна красота" може да бъде всичко, което носи радост и поражда впечатление и уважение.

Пенка Минчева (1979) е млад талантлив български творец в областта на неконвенционалните форми. Живее и работи в България и Стокхолм. Има многобройни награди и отличия за творчеството ѝ, сред които са Награда на австрийското министерство на културата, Виена, Австия (2011), Годишна награда за млад автор на Министерството на културата – плакет Златен Ритон (2009). От 2002 до сега Пенка Минчева има десетки самостоятелни  и над 50 участия в групови изложби и фестивали в България, Швеция, Франция, Хърватия, Германия, Унгария, Туция, Молдова, Испания и др.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser