Преминете към основното съдържание

Създателят на „Кръстникът LIVE“ ще дирижира симфоничния оркестър на БНР

Световната премиера на уникалния музикален спектакъл в София ще бъде на 7 ноември

На 7 ноември тази година в София предстои да станем свидетели на уникален музикален спектакъл. Проектът “The Godfather LIVE In Concert“, един от любимите на няколко поколения шедьоври на aмериканското кино, се завръща на голям екран и ще бъде представен на 7 ноември в зала 1 НДК. По време на спектакъла кръстникът на проекта Джъстин Фриър ще дирижира симфоничния оркестър на БНР.

Филмът се излъчва за първи път в ремастериран HD формат под съпровода на повече от 60 музиканти. Симфоничният оркестър на БНР, под ръководството на Фриър, ще ни отведе в далечната 1972 година, за да се потопим във вечната филмова класика благодарение на емблематичната музика, дело на композитора Нино Рота, която ще чуем на живо.

“В София ще чуете буквално всяка нота, която е записана за саундтрака на „Кръстника“. През цялото време стремежът ни беше да запазим възможно най-много от оригиналното усещане затова и намесата ни в аранжимента е съвсем минимална. Запазили сме, например, оригиналното изпълнение на великия Ал Мартини, който пее „I Have But One Heart“ на сватбата, а оркестърът на БНР ще му акомпанира на живо на сцената 43 години по-късно. Фантастично е, ще видите и сами.“, споделя диригентът на спектакъла.

Джъстин Фриър

Световната премиера на „Кръстникът LIVE“ беше на 8 декември 2014 в напълно разпродадената Royal Albert Hall в Лондон. През 2015 следват 26 европейски града, които ще се потопят в една от най-великите филмови класики, разказваща историята на фамилията Корлеоне с паметното участие на Марлон Брандо и Ал Пачино. София е първа спирка в Източна Европа и единствена на Балканския полуостров.

КРЪСТНИКЪТ LIVE e предложение, което имате рядката възможност да приемете!

Още по етикети

София , музика , класика
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser