Преминете към основното съдържание

Сватбената тиара на Меган Маркъл

Всичко, което знаем за нея
Меган Маркъл
Меган Маркъл © getty

На 19-ти май американската актриса Меган Маркъл официално ще стане съпруга на принц Хари и херцогиня на Съсекс.

По традиция булката на британския принц ще трябва да допълни сватбената си рокля с тиара. Някои медии предполагат, че украшението на Меган няма да е от кралските архиви, а обикновена тиара. Според друга версия, кралица Елизабет II ще представи на Маркъл една от своите тиари като сватбен подарък.

© getty, Кейт Мидълтън

Според кралския протокол, преди сватбата, Меган не може да носи тиари, дори при официални събития, тъй като само омъжените жени могат да допълнят своите визии с диадеми или тиари.

Кейт Мидълтън на своята сватбата носи тиара Cartier от 16 детайли, с 739 диаманта и 149 диамантени допълнения. Тази тиара е купена от крал Джордж VI за Кралицата майка, а след това тя е предоставена на Елизабет II за 18-ия й рожден ден.

© getty, Даяна Спенсър

На своята сватба принцеса Даяна е носи прочутата тиара  "Възлите на любовта", която, макар и много любима на годеницата на принц Чарлз, тя е много тежка и причинява на Лейди Ди главоболие.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser