Преминете към основното съдържание

Свежа наслада за топлите есенни дни

Царицата на лятото – краставицата, излиза от обичайната си роля на допълнение към салатата, за да стане звездата в тази необичайна рецепта
© iStock

От списание ELLE България

Гаспачо от краставица

Продукти: 1 краставица ● 3 домата ● 200 г козе сирене ● 3 скилидки чесън ● 4 листа босилек ● 25 г кедрови ядки ● 12 зелени маслини ● 1 с.л. каперси ● 4 с.л. олио ● черен пипер

Приготвяне: Скилидките чесън почистете и сложете за 3 минути в кипяща вода. В същата вода добавете за 2 минути и доматите, след което охладете под струя вода, почистете и нарежете на кубчета. Махнете и костилките на маслините и също накълцайте, след което измийте и подсушете листата от босилек. Краставицата почистете добре от кората и семките и пасирайте заедно с босилека и малко сол и пипер, като в процеса на пасиране добавите и 3 с.л. олио. Кедровите ядки запечете в тиган. Преди да сервирате сложете козето сирене, няколко каперси, почистените маслини, доматите и кедровите ядки.

ELLE съвет: Съхранявайте супата в хладилника за няколко часа, а преди да поднесете, разбъркайте още веднъж.

Текст Велина Василева

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser