Преминете към основното съдържание

Световни шампиони по Шотокан Карате-До даряват пари от сватбата си за българския фолклор

Събраните средства от венчавката на Борислава Ганева и Пламен Кирилов са за нови носии и нова детска група към ДЮТА „Шевица“
Многократните световни и европейски шампиони Борислава Ганева и Пламен Кирилов
Многократните световни и европейски шампиони Борислава Ганева и Пламен Кирилов © Катрин Христова, Мартин Назлъмов (Bore Studios)

Многократните световни и европейски шампиони по Шотокан Карате-До Борислава Ганева и Пламен Кирилов сключиха граждански брак в София. Двамата национали се врекоха във вечна вярност пред роднини, приятели и съотборници.

За първи път в историята на бойните спортове у нас, двама от най-добрите състезатели на България се венчаха и по този начин показаха пред всички, че когато му се посветиш, освен носител на световни титли, спортът може да те срещне и с любовта на живота ти.

Типично по нравите на източната философия за мъдрост и състрадание, тържеството имаше и благородна кауза, която бе пряко свързана с народния танц, изпълнен от двамата. Вместо цветя, младоженците призоваха гостите си да отделят предвидените средства за дарение в името на съхраняване на българския фолклор и традициите. Събраните пари отидоха за закупуването на нови носии и формирането на детска група към ДЮТА „Шевица“.

© Катрин Христова, Мартин Назлъмов (Bore Studios), Младоженците в народни носии играят ръченица

Специални гости на сватбата бяха президентът на Шотокан Карате-До федерацията Александър Славков и националния треньор на отбора Димитър Тодоранов. Поздрав към младото семейство направи и певицата Тони Димитрова.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser