Преминете към основното съдържание

Съветът, който принцеса Даяна даде на принц Уилям преди трагичната си гибел

Днес думите на „кралицата на сърцата“ звучат по-актуално от всякога

Малко преди трагичната си смърт принцеса Даяна споделя трогателни любовни съвети с принц Уилям. Известно е, че лейди Ди и принц Чарлз се разделиха в началото на 90-те, но официално се разведоха едва през 1996 година. След това тя даде пред Би Би Си известното си "експлозивно" интервю за техния брак.

Пред зрителите тя разказа своята версия на историята, разказа за живота като кралска съпруга и за колосалния натиск, на който е била подложена в Бъкингамския дворец. Но скандалната телевизионна изповед съдържаше и много нежни моменти, които мнозина тогава пропуснаха на фона на драмата. Даяна разказа как е помогнала на децата да оцелеят при разпадането на семейството и добави, че е дала специални съвети големия си син.

„На път за училище веднъж казах на Уилям, че ако намериш някого, когото обичаш, трябва да се държиш за него и да се грижиш за него. И ако сте имали достатъчно късмет да намерите някой, който ви е обичал, тогава трябва да го защитите”, казва Даяна пред камерите и с горчивина добавя, че при нея това те се е случило.

В своето запомнящо се интервю тя обясни също, че въпреки факта, че най-големият й син е бил само на 10 години, когато тя и Чарлз се разделят, той приел новината доста добре: „Уилям ме попита какво става и дали мога да отговоря на въпросите му, което направих. Първият му въпрос беше за това защо решихме да се разделим по този начини. Тогава казах: „Е, в този брак бяхме трима и медийният натиск беше допълнителен фактор, така че беше много трудно. Но въпреки че все още обичах баща ти, вече не можех да живея с него под един покрив “.

Днес съпругата на Уилям носи годежния пръстен на майка му и по всичко личи, че принцът се е вслушал в съвета на Даяна. Уилям и Кейт се ожениха през 2011 и са пример за здраво и хармонично семейство. Те възпитават трите си деца с любов и успяха да спечелят сърцата не само на поданиците си, но и на хората по целия свят.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser