Преминете към основното съдържание

Светът на Стивън Кинг – вече и в сериал

HBO GO пуска премиерно 4 епизода от „Касъл Рок“ наведнъж
Андре Холанд и Джейн Леви в "Касъл Рок"
Андре Холанд и Джейн Леви в "Касъл Рок"

Пронизващият хлад на света, създаден от Стивън Кинг, вече е тук! Всъщност, в гористите местности на Мейн е – там, където писателят развива епичната си сага, рисувайки я в напрегнатите граници между светлина и тъмнина. Но благодарение на малкия екран, българските му почитатели също ще могат да се потопят в нея с излизането на новия сериал, вдъхновен от въображението на Кинг – „Касъл Рок“.

Измисленият град Касъл Рок, на който е кръстена и едноименната тв поредица, съчетава митологичния мащаб и интимния разказ на героите в едни от най-популярните творби на писателя. Сред тях, разбира се, са и „То“, и „Тъмната половина“.

Смразяващ кръвта

Продуценти на поредицата, която визуализира психологическите ужаси от познатата мултивселена, са Дж. Дж. Ейбрамс и компанията му Bad Robot Productions в партньорство с „Уорнър Борс“.

В главните роли влизат звездите:

  • Андре Холанд – познат ни от отличения с „Оскар“ филм „Лунна светлина“, сериала „Зловеща семейна история: Роаноук“, драмите „Селма“, „Номер 42-ри“
  • Мелани Лински – вече сте я гледали във „Високо в небето“ и „Божествени създания“
  • Бил Скарсгард – който вече ни смрази кръвта в ролята си на Пениуайз от римейка на „То“ 

Пилотните четири

Компания на тези тримата правят Джейн Леви (от „Злите мъртви“), носителката на „Оскар“ и „Златен глобус“ Сиси Спейсик (от „Кери“ и „Дъщерята на миньора“) и гост-звездата в епизодите Скот Глен (от сериала „Останалите“).

ДЖЕСИКА ЧАСТЕЙН ПУСНА ТИЙЗЪР ЗА "ТО: ЧАСТ ВТОРА"

Първите четири епизода ще са налични за българските фенове на 2 август в онлайн стрийминг платформата HBO GO, а следващите ще бъдат достъпни един по един в платформата всеки следващ четвъртък, като финалът е на 13 септември.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser