Преминете към основното съдържание

Свободолюбиви като котките и целенасочени като лъвовете

Вземете пример от животните

Наблюдавайте животните и ще научите много от тях. Те винаги са любопитни, готови да посрещнат новите неща и да им се зарадват. Освен това знаят инстинктивно как да се грижат за себе си.

Жирафът

Винаги е с изправен гръб. Виждали ли сте клюмнал жираф? От време на време съвсем съзнателно вдигайте глава и изпъвайте рамене. Така ще изглеждате няколко сантиметра по-високи. Покажете и вътрешна сила, не правете нищо, което не искате. Разяснете гледната си точка на хората около вас приятелски, но твърдо. Другите ни приемат сериозно, когато сме категорични.

Котката

Отпуснете се. Който има котка, знае – тя не приема заповеди, има свободолюбив дух и е много самоуверена. Но котката е най-голям майстор на разпускането. За нула време може да разтовари всички мускули. Отделете и вие време за малко разтягане, може и на бюрото, вкъщи или на път. Дишайте дълбоко и спокойно, изпънете ръцете, раменете и гърба също като котка, която се протяга. Веднага ще почувствате разтоварване и спокойствие и ще се отпуснете не само физически, но и психически.

Маймуните

Това е природната „социална мрежа“. Маймуните са най-големите експерти в комуникацията. В групата всеки член си има строго определено място. Всеки има своя задача, но е свързан с другите. Затова и вие излезте от всекидневието, комуникирайте с колеги, близки и познати. Идете някъде да пиете кафе, научете какво става зад кулисите във фирмата или в роднинския ви кръг.

Лъвът

Той винаги има ясни цели. Когато лъвът си набележи плячката, нищо не може да го разсее. Той застава в засада и се концентрира, нищо не отклонява погледа му. Чака само подходящия момент и тогава действа – светкавично бързо и решително. Поставяйте си и вие ясни цели и не губете излишна енергия за нещо друго по-дребно и незначително. Вечерта си направете списък със задачите за другия ден и го следвайте неотклонно.

Що е то човекотерапия и как тя ни прави по-щастливи?

Вижте повече

Що е то човекотерапия и как тя ни прави по-щастливи?

Идеята е, че можем да се лекуваме един друг

Чувствате се стресирани? Вземете си куче

Вижте повече

Чувствате се стресирани? Вземете си куче

Някои кучета разпознават паник атаките на своя стопанин

Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser