Необходими продукти
За 2 порции:
- 1 бр. т-бон стек;
- 1/2 ч. л. черен пипер;
- 2 с. л. масло Lurpak;
- 1 с. л. олио;
- 1 ч. л. розмарин;
- 1 ч. л. мащерка;
- 1 ч. л. мента;
- счукана скилидка чесън;
- кората на един лимон.
Време за подготовка: 10 мин.
Време за готвене: 2, 3 или 4 мин. от всяка страна, в зависимост от желаната степента на изпичане
Начин на приготвяне
Оставете стека да се темперира на стайна температура и го подправете със сол и черен пипер. Натрийте го и от двете страни с маслото и олиото. Междувременно загрейте грил-тиган на висока температура. Подправете стека с розмарина, мащерката и счуканата скилидка чесън и печете толкова време, че да достигне желаната от вас степен на изпичане. Прехвърлете в тава и покрийте с фолио, за да почине 4-5 мин. Сложете в чиния за сервиране и поръсете с прясната мента и лимоновата кора. Отгоре сложете бучка масло Lurpak и сервирайте със зелена салата или печени сладки картофи.