Преминете към основното съдържание

Тайният дубльор на Джейми Дорнан за голите сцени в „50 нюанса“

Актьорът с подходящата фамилия Грей не иска името му да се свързва с филмите
Дубльорът е само с 2.5 см по-висок от Дорнан.
Дубльорът е само с 2.5 см по-висок от Дорнан. © aрхив ELLE

Джейми Дорнан, актьорът, изиграл провокативния Крисчън Грей в еротичната трилогия на Е Л Джеймс, е използвал дубльор за сцените, в които камерата показва задните му части.

Това стана ясно още след излизането на първия филм от поредицата – „50 нюанса сиво“, когато, покрай разкриването на тайната, се разчу и името на дубльора – канадеца Питър Джеймс Грей. Но тъй като Питър, който също е актьор, имал сериозни намерения за кариера, той не желаел името му да се свързва с провокативните кадри. И агентът му правел всичко възможно да отклони нарасналото внимание към своя клиент.

​Кой е той?

В редакцията на ELLE обаче нямаше как да оставим нещата така и решихме да проверим как изглежда този таен актьор и дали в други филми на екран не сме виждали нещо повече от само задните му части. Е, господин Грей определено има вид на подобаващ Крисчън!

© IMDB/Peter J. Gray, Питър Джеймс Грей, този път в лице, не в гръб.

Дубльорът Питър, който е само с 2.5 см по-висок от водещия актьор Джейми Дорнан, се е изявявал далеч по-активно и като каскадьор, и като актьор. Сред продукциите, в които канадецът играе, са драмата „Вечната Аделайн“ (където си партнира с Блейк Лайвли), хорър трилъра „Розовата къща“ и канадската романтична комедия „Мразя Торонто: Любовна история“ (в която се изявява като продуцент).

Под прикритие

Главната актриса във филма – Дакота Джонсън, също е използвала дубльорка за голите сцените, но... само за тези с пляскането. Причината обаче не е от срам, а защото Дакота има татуировка там, която не подхожда на невинния характер на героинята ѝ Анастежа Стийл.

Освен това актрисата използвала прозрачна лента, за да изолира интимните си части. Колегата ѝ Джейми Дорнан пък криел „атрибутите“ си в малка торбичка.

© aрхив ELLE, Дакота Джонсън също използва дубльорка за сцените с пляскането.

Дали неговият „заместник по дупе“ Питър Грей е продължил участието си в поредицата след първия филм от 2015 г., или този февруари предстои да гледаме нечии други задни части, все още е неразрешена от нас загадка.

В IMDB профила на г-н Грей по-нататъшните филми „50 нюанса по-тъмно“ и „50 нюанса освободени“ не фигурират като работен ангажимент, но това може и да е поради изказаните от агента му намерения подобни участия на Питър да не се разчуват, за да не пречат на кариерата му.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser