Преминете към основното съдържание

Тайните острови на Европа: Бара, Хебриди, Шотландия

Ако сте спортна натура, задължително го посетете
© iStock

Защо? Дори само пристигането на този остров си заслужава – пилотът трябва да изчака прилива, за да може да приземи самолета на дивия бял плаж. Ако гледката ви изглежда тропическа, очите ви не ви лъжат. Всъщност океанските течения носят бял пясък чак от Карибите, а течението Гълфстрийм осигурява меки и топли лета.

Какво да правите? Феновете на спортовете на открито ще са като в рая в Бара. Можете да тичате, да карате колело или да се катерите, да карате каяк и дори да плувате в ледените води на Атлантическия океан. Почитателите на морската храна също ще са доволни в Бара – раци, миди и други морски дарове се ловят на място и идват с халби студена бира.

Къде да отседнете? Най-доброто място, което можете да си резервирате, е най-северният хотел във Великобритания, Isle of Barra Hotel, който предлага уникални гледки към Атлантическия океан. Стаите са в морски стил не са кой знае какво, но са всичко, което ще имате нужда след дълъг спортен ден.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser