Преминете към основното съдържание

Тайните острови на Европа: Панарея, Еолийски острови, Италия

Този малък, но изключително магичен остров привлича звезди като Бионсе, Хайди Клум и Ума Търман
© iStock

Защо? Има нещо магично в този малък остров. Там няма никакво улично осветление, но отразяващата се в белите стени на къщите лунна светлина е напълно достатъчна. Островът, който има само 400 жители, може и да е малък, но привлича големи имена като Бионсе, Хайди Клум и Ума Търман.

Какво да правите? Подгответе се – в Панарея няма коли и трябва или да ходите пеш, или да се придвижвате с колички за голф, или с популярното италианско МПС с три колела Piaggio Ape, както правят повечето от местните. Наемете си дървена лодка, с която да обиколите морските пещери и малките съседни острови Басилузо и Лиска. Trattoria da Paolino има страхотна тераса и там може да опитате най-вкусните еолийски рецепти като паста с патладжан, например. Вечерта облечете стилната си черна рокля и се слейте с изисканата тъпла на Il Bar Del Porto.

Къде да отседнете? Запазете си стая в хотел Lisca Bianca, който се намира на малкото пристанище на Панарея. Всичките 28 стаи са различни – някои са с гледка към морето, други са с тераси на покрива. Ако обаче търсите повече тишина и спокойствие, за вас е A Picciridda – ваканционна къща за двама в по-спокойната част, далеч от пристанището.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser