Преминете към основното съдържание

Така го правят звездите, а така – всички ние

Актрисата Селест Барбър е най-забавната жена в интернет! Тя се надсмива над позьорството в социалните мрежи и над собственото си ежедневие на майка на 4 деца
Изабел Гулар vs Селест
Изабел Гулар vs Селест © @celestebarber/Instagram

Тя е комедийна актриса, писател и... звезда в социалните мрежи. Пародийните ѝ постовете в Instagram привличат вниманието на над 4 милиона последователи и миналата година ѝ носят наградата „Най-забавна жена в интернет“ на WhoHaha, сайт в подкрепа на дамите, които ни карат да се усмихваме.

В профила си 36-годишната австралийка прави „реалистични“ имитации на безупречните кадри на холивудски и онлайн знаменитости. Реалистични е в кавички, защото, както установяваме при свързването си със Селест Барбър, досущ като своите колеги, които пародира, актрисата има цял екип мениджъри за публичните и професионалните си участия и сама признава, че внимателно премисля и композира колажите си.

Въпреки това твърди, че крайната цел винаги е била и продължава да бъде „просто да се посмеем“. И че измежду стотиците ѝ постове дотук, получава хонорар за едва пет-шест от тях.

Ето как изглеждам аз“

Всичко започва през 2015 г. в опит Селест да разсмее своята „много, много забавна сестра“. „Пращахме си съобщения със снимки, например на някоя звезда, която се е снимала как оставя децата си на училище“, спомня си австралийката.

„Коментарът ми беше: „Ето как изглеждам аз, когато оставям децата на училище!“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

View this post on Instagram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A post shared by Celeste Barber (@celestebarber) on

 

Тогава актрисата вече е омъжена за своя съпруг, когото виждаме понякога на пародийните й снимки. Представя го не с името му, а като „hot husband“ (от английски – секси мъж).

„Той е новозеландец, по-възрастен е от мен с 8 години и е просто страхотен“, е единственото, което издава за него. Както и това, че се катери по дървета и е специалист по поддържането им – макар че с нейните духовити отговори никога не можем да преценим кога се шегува и кога казва истината.

Забавата да си родител

Селест и секси мъжа ѝ имат общо четири деца – двама малки сина и двете по-големи дъщери от негова предишна връзка. Ала австралийката не обича да я представят като многодетна майка, споходена от светкавичен успех.

„Учила съм за актриса, работя в телевизията от години, правя стендъп комедии, освен това съм и писател.“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

View this post on Instagram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A post shared by Celeste Barber (@celestebarber) on

 

И действително, историята на Селест не е от онези, при които славата идва изведнъж. Преди да се превърне в онлайн сензация, тя вече е позната на зрителите като Бри Матюс от сериала „Вси светии“. Миналата година се снима и в The Letdown – сериал за изпитанията на родителството, избран от Netflix за международно разпространение.

Със своето стендъп шоу пък актрисата обикаля не само родната Австралия, но и САЩ, и Европа, като през останалото време работи върху ново ТВ шоу и отмята ангажиментите покрай наскоро издадената си книга.

Обсебени от Instagram

Както издава и заглавието ѝ „Предизвикателство прието!“, книгата е кръстена на едноименния хаштаг #challengeaccepted и събира ироничните наблюдения на Селест върху културата ни, обсебена от Instagram, и върху предизвикателствата на това, да си обикновена майка.

„Малко се дразня на фешънистите, които мислят, че са нещо повече от другите, задето са кльощави, омъжени са за архитекти и получават безплатни дрехи. Сякаш искат да ни наврат в носа начина си на живот“, възмущава се актрисата пред „Гардиън“. Въпреки това не иска да я приемаме за обществен коментатор и вижда себе си като артист, чиято цел е да ни забавлява.

„Не започнах с идеята да карам някого да харесва повече тялото си. Просто исках да покажа – това е начинът, по който звездите излизат от басейна, а ето как ние излизаме от басейна“, казва тя, но все пак е доволна, щом феминистките смятат, че постовете ѝ се борят със сексизма в медиите.

Звездни предизвикателства

Освен обикновени майки, нейни фенове са и редица знаменитости. Включително и такива, които са били пародирани от Селест. Всички Кардашиян репостват колажите, в които актрисата ги имитира, а все повече моделки споменават под снимките си: „Снимано за Селест Барбър“.

Съпругата на Роби Уилямс – Айда Фийлд, дори моли австралийката да ѝ посвети специален колаж.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

View this post on Instagram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A post shared by Celeste Barber (@celestebarber) on

 

„Това е пародия“, уточнява Селест за всички онези, които смятат, че тя просто се опитва да копира „жертвите“ си. „Добавям по нещо от себе си, нещо, което да направи имитацията забавна.“

Забавата може и да е единствената цел на тази интересна дама, но е факт, че след безбройните изписани редове за сексизма, стандартите за красота и новата ера на нарцисизма, тези простички визуални закачки изглежда са попадение право в десетката на редица наболели проблеми. И онлайн реакциите го доказват.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser