Преминете към основното съдържание

Танц с номинация за Икар 2015

Какво ни казва съвременният танц на своя особен език?

Ако музиката е език, на който говорим всички, то танцът също е език, който използва сетивата ни, за да ни завладее с посланието си.

Най-новият спектакъл на танцова компания Derida Dance, наречен Silent Weapon, който се радва на номинация за Икар 2015, се фокусира върху груповата манипулация като социално явление в негативния му аспект, което цели промяна на възприятието и поведението на хората.

Създаването на пърформанса бележи приключването на едногодишната обучителна и тренинг програма Dance PORT Derida 2013/2014, финансирана от фондация „Америка за България“. В рамките на програмата вече три поредни години екипът на Derida Dance работи с млади таланти и професионални изпълнители в сферата на съвременния танц, за да подпомогне артистичното им развитие. Silent Weapon ще бъде представен на 31-ви януари в Derida Dance Center.

И още! На 7-ми февруари Derida Dance ще играе и танцовия пърформанс MAYDAY. Тази година той беше гост на двата най-големи фестивала за съвременно изпълнителско изкуство в България – МТФ "Варненско лято“ и One Dance Week, както и на АСТ фестивала в рамките на международната мрежа IETM.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser