Преминете към основното съдържание

ТАРТА С КРУШИ, ЯБЪЛКИ И РОКФОР

Предястие или десерт – лесен, евтин и е готов за 10 минути
© Shutterstock

Винаги може да изненадате дори себе си с едно истинско виртуозно, но лесно гурме изкушение, което се изпича само за 30 минути. Ще се получат 4 порции. 

Продукти:

230 г хилядолистно тесто

3 червени круши, сорт „Уилямс“

2 ябълки сорт „Пинк лейди“ (или друг сочен сорт)

50 г солено масло

75 г. кафява захар (само ако няма да слагате сирене рокфор)

1 с.л. мед

1 щипка комбинирани подправки (джинджифил, карамфил, канела)

1 щипка черен пипер

50 г накълцан шамфъстък (безсолен)

75 г рокфор

1 кафена лъжица листа розмарин

Приготвяне:

Обелете ябълките, почистете ги от семките и ги нарежете на тънки резенчета. Измийте, почистете от семките и нарежете крушите по същия начин. Поръсете плодовете със смесените подправки и черния пипер. Добавете захар, ако няма да използвате рокфор. * Включете фурната да се загрява на 210 градуса. * Разточете хилядолистното тесто. Намажете с масло форма за тарта с диаметър 22 см, после я покрийте с тестото. Надупчете го с вилица и наредете отгоре парченцата круши и ябълки, като ги редувате. * Сложете маслото на малки парченца и полейте с меда на съвсем тънка струйка. Печете тартата до златисто. * Ако сте добавили захар, поръсете я с шамфъстъка, докато е топла. Сервирайте със сладолед с шамфъстък. * ???????????В противен случай????????????? добавете розмарин и фини парченца рокфор, които леко ще се разтопят. Подправете тартата и с няколко капки лешниково олио. Сервирайте с малка салата от рукола.

Съвет:

Сиренето рокфор не се пече във фурната, за да не загуби вкуса си. То трябва само да се разтопи върху вече опечената тарта.

Ако не обичате това сирене, заместете го с друго.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser