Преминете към основното съдържание

Татко, съжалявам: принц Хари написа „дълбоко лично писмо“ до принц Чарлз

Синът се опитал да възстанови прекъснатата връзка преди да пристигне в Англия

Според британското издание The Mirror, херцогът на Съсекс е написал трогателно писмо до принц Чарлз след „пълния разрив в отношенията им“. Кореспонденцията последвала откровеното интервю на принц Хари и Меган с Опра Уинфри, в което те отправиха поредица обвинения срещу кралското семейство. В него Хари отбеляза, че брат му Уилям и баща му са „в капан“ и изрази съчувствие, че не могат да напуснат постовете си, както го направи той.

Вътрешни хора посочват, че принц Чарлз и принц Уилям, както и други членове на семейството, са били дълбоко обидени от изявленията на Хари и Меган и решението им да излъчат интервюто в момент,в който принц Филип е тежко болен. Херцогът на Единбург бе хоспитализиран в средата на февруари и остава в болницата почти месец. Интервюто се излъчи на 7 март.

Съобщава се, че Хари е бил в самоизолация в дома си в Калифорния, подготвяйки се да отлети за Великобритания, ако здравето на дядо му се влоши. Той се завърна в Англия на 11 април, два дни след смъртта на принц Филип. Оказва се, че този период Хари се е опитвал да установи връзка с баща си, с когото не се бе виждал цяла година. "Той написа дълбоко лично и трогателно писмо до баща си, опитвайки се да поправи всичко, но колосалното напрежение между тях не изчезна.", разказа източник от двореца пред The Mirror. "В поредица от писма Хари изложи причините за напускането на Обединеното кралство, обещавайки да уважи институцията на монархията и да продължи напред.”. Чарлз така и не отговорил на тези писма.

Хари се срещна с баща си и брат си принц Уилям на погребението на обичния си дядо. Светът със затаен дъх очакваше и най-малък знак за напрежение или помирение помежду им. Братята бяха забелязани да разговарят след службата, но от друга страна бе съобщено, че част от роднините на Хари са го посрещнали хладно и не са разменили и дума с него. След края на траурната церемония семейството се завърна в замъка Уиндзор, където, както съобщават медиите, Хари е останал два часа в компанията на баща си, брат си и кралицата, след което се е прибрал във Фрогмор Котидж. Какво са си казали четиримата и можем ли да очакваме разведряване в отношенията им, предстои да научим.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser