Преминете към основното съдържание

Тази бъдеща майка не спира да тренира активно

Дори в 36-та седмица от бременността жената може да бъде активна физически

Кой каза, че бременните жени не трябва да спортуват?! И че физическата активност не е добре за тях и за бъдещото им дете? Това е мит, който днес е развенчан от много фитнес програми за бременни. Но как да си обясним тренировките за коремни преси за бременни?

Лорън Ферис не мисли, че тренировките за корем са изключени от програмата за бременни. Тя дори вдига щанги в 36-тата седмица от бременността си. Фотографът Джон Марело е запечатал в снимки тренировките й.

Лорън споделила, че планира да не спира тренировките си до самото раждане, защото именно те помагат за безпроблемното протичане на бременността й. Тя се занимава с упражнения под ръководството и наблюдението на треньор, който внимателно следи състоянието й.

„Слушам тялото си – казва Ферис. - Ако не се чувствам добре в определена активност, просто я сменям. Безопасността ми е приоритет.“

Всяка жена сама решава какво е добре за нея и за нейното дете. Дори и да ви се струва, че вашите упражнения са абсолютно безопасни, задължително се консултирайте с лекар и с треньор.

Източник: greatist.com

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser