Преминете към основното съдържание

Тази вечер стартира първият исторически сериал в новата история на България

Ключови събития, белязали съдбата на България, ще видят зрителите в историческата сага "Дървото на живота"

Сериалът е една въздействаща история за българския възход и падение в трудни времена, в която драматични и вълнуващи исторически моменти се преплитат с лични съдби.

“Имам специално отношение към “Дървото на живота” и много го обичам. За мен той е нещо повече от сериал. Това е един от проектите, за които съжалявам, че е зад гърба ми, а не ми предстоят”, разкри актьорът Христо Шопов в първото си интервю със сина му Наум Шопов за “Здравей, България”.

Действието в първия исторически сериал в новата история на България стартира с обявяването на Независимостта през 1908 г.

Сюжетът проследява отношенията на многолюдното заможно семейство Вълчеви, които живеят във Видин. Уважаваният опълченец и радетел на българщината Асен Вълчев е начело на голямата фамилия и един от най-видните граждани в крайдунавския град. Най-големият му син Йордан и зет му Тодор служат в българската армия, но участват като доброволци в движението за освобождение на Македония. Семейство Вълчеви се тревожат за тяхната съдба и чакат с нетърпение тяхното завръщане. Геройствата на Йордан обаче предизвикват смесени чувства в братята му – контето Панто, начетения Христо и изтърсака Илия, които ясно осъзнават, че кариерата му на военен го е превърнала в любимеца на техния баща. Много скоро едно събитие ще преобърне живота на семейството и ще доведе до войни и драми между членовете на фамилията.

В сериала освен Христо Шопов участват едни от най-популярните и обичани български актьори, между които Йосиф Сърчаджиев, Мария Каварджикова, Владимир Карамазов, Моньо Монев, Башар Рахал, Койна Русева, Иван Стаменов, Теодора Духовникова, Луиза Григорова, Васил Банов, Велислав Павлов.

Не пропускайте да видите началото на една история за българския устрем в "Дървото на живота" тази вечер от 21.00 ч. по NOVA. 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser