Преминете към основното съдържание

Тази висша мода бихме носили всеки ден

Най-очарователната колекция висша мода AW16 е на Viktor & Rolf
Viktor & Rolf HC AW16
Viktor & Rolf HC AW16 © ImaxTree

Изкарахме всичко от собствените ни архиви.“ Това декларира Виктор Хорстинг от модното дуо Viktor & Rolf след ревюто им висша мода в Париж за зимата на 2016-та. Нарязан шифон над разкъсани дънки, микс от материи, карнавални шапки – сякаш всичко зад кулисите е умело събрано в една визия. Темата за рециклирането в модата бе подхваната от Мартин Маржела още през 1990 г. Сега достойни нейни продължители във висшия ешелон са именно Viktor & Rolf. Концептуалната колекция е техният чаровен начин да го направят. Модни скитници – така са наречени от критиката моделите от ревюто. Сякаш са излезнали от романите на Чарлз Дикенс.

© ImaxTree, Viktor & Rolf HC AW16

Небрежно лекомислие и лекота се долавят от силуетите с напластяване на материи, кройки и дължини. Кринолини, цилиндри и скъсани дънки в една модна симфония.

Отдавна не бяхме виждали подобно виртуозно съживяване на идеята за рециклирането и връщане към живот на модните архиви, при това на подиума на висшата мода.

Ето защо колекцията на Viktor & Rolf за есен-зима 2016 е за нас най-убедителната и очарователната за сезона.

© ImaxTree, Viktor & Rolf HC AW16

Колекция Viktor & Rolf HC AW 16

Галерия

Колекция Viktor & Rolf HC AW 16

Снимки: ImaxTree

Автор Люба Вангелова 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser