Преминете към основното съдържание

#TBT: Да си спомним за музикалната легенда Дейвид Бауи

Минаха две години след смъртта на музикалната и модната икона. От ELLE решихме да си припомним едни от най-запомнящите се образи на звездата

© Getty

Последните записи на Дейвид Бауи бяха издадени като подарък за феновете му в деня, в който легендарният британски музикант щеше да навърши 70 години. От години се носеха слухове за здравословното състояние на Бауи. Той почина на 10 януари 2016 г. – два дни след 69-ия си рожден ден.

Миниалбумът „No Plan” беше пуснат за теглене вчера и включва три неиздавани досега парчета – „No Plan”, „Killing a Little Time” и „When I Met You”.

Преди да ни напусне, Бауи издаде албума "Blackstar", който беше приет добре от критиката, съдържащ 7 песни. Последният му концерт на живо беше през 2006 година в Ню Йорк, който беше и благотворителен.

Големият пробив в кариерата на Бауи е през 1972 година. Сред най-известните му парчета са Let's Dance, Space Oddity, Heroes, Under Pressure, Rebel, Rebel, Life on Mars и Suffragette City.

В галерията от снимки ще открите най-запомнящите се образи на звездата:

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser