Преминете към основното съдържание

"Те няма да спрат, докато тя не умре“: поредната бомба от принц Хари

Внукът на кралица Елизабет II продължава да нанася удари по британската монархия.

„Унищожение на кралското семейство. Епизод 3 ". Така примерно може да бъде озаглавена поредната поява на принц Хари в американската преса. Херцогът на Съсекс отново даде интервю на Опра Уинфри, този път сам. В думите му обаче да пореден път имаше сензации.

Принц Хари говори за едно от най-големите си разочарования по отношение на расизма, с който се сблъска съпругата му Меган Маркъл през последните години. Говорейки с Опра във филма The Me You Can't See по Apple TV +, Хари призна, че би искал да направи повече, за да сложи край на расисткото отношение, насочено към херцогинята. Както обикновено, той сравнява критиките, с които Меган се сблъсква, с критиките към майка му, покойната принцеса Даяна, в последните й дни. „Историята се повтаря. Майка ми бе преследвана до смъртта си, когато имаше връзка с някой, който не е бял. А сега вижте какво се случва. " Херцогът има предвид гаджето на Даяна, Доди Ал Файед, който беше египтянин, и почина в същата автомобилна катастрофа, която отне живота на майка му в Париж през 1997 г.

Сега Хари казва, че се страхува, че съпругата му може да има същата съдба, ако вниманието на пресата и жестоките атаки срещу нея продължат. "Те няма да спрат, докато тя не умре", каза той пред Уинфри. „Мога да загубя още една жена в живота си. Списъкът се разраства. И всичко това сочи към едни и същи хора, един и същ бизнес модел, една и съща индустрия. "

Той говори за скандалното интервю на принцеса Даяна за Би Би Си през 1995 г. и за това как журналистът Мартин Башир спечелил доверието на принцесата чрез „измама“. Хари заяви: „Майка ни загуби живота си поради това и нищо не се промени. И това, което дълбоко ме притеснява, е, че подобни практики - и дори по-лошо - са все още широко разпространени днес. "

Принц Чарлз също бе споменат . „Когато с Уилям бяхме малки, баща ми ни казваше:„ Така беше при мен, така ще бъде и при вас “, каза Хари на Опра за сблъсъка си с пресата. „Но фактът, че сте страдали, не означава, че децата ви трябва да страдат. Точно обратното! Ако сте страдали, направете всичко възможно, за да сте сигурни, че може да промените това за вашите деца. "

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser