Преминете към основното съдържание

Театърът събира различните

„Шумът на върбите“ ще се играе благотворително за 200 зрители

Сатиричен театър „Алеко Константинов“ и Сдружение „Алианс за регионални и граждански инициативи (АРГИ)“ в съвместна инициатива събират около сцената деца и младежи от различни социални групи. Съпричастни с разбирането, че достъпът до култура е истински белег за цивилизованост на всяко едно общество, което е от особено значение за моделиране в ранна детска възраст.

В неделя, 14.12.2014 г. от 11.30 часа повече от 200 зрители - деца и родители от центровете за бежанци в София, SOS детски селища България, I –во помощно училище и други образователни и социални институции на територията на столицата ще посетят Сатиричния театър. Те ще се забавляват заедно с актьорите от постановката „Шумът на върбите“ по романа на Кенет Греъм.

Спектакълът е уникален по светлия си тон и бодрото светоотношение. В него има огромна любов към живота, към природата, към всичко живо. Така, както трябва да възпитаваме позитивно и толерантно отношение помежду си, независимо от индивидуалните ни различности. Театърът, като културно пространство дава възможност за споделяне на емоции, за преживяване на общи прекрасни моменти, за насърчаване на култура на диалог, толерантност и антидискриминация.

Тази инициатива ще постави началото на нови модели за привличане на децата към изкуството. Сатиричен театър „Алеко Константинов“ и Сдружение „Алианс за регионални и граждански инициативи (АРГИ)“ ще продължат с организирането и провеждането на подобни събития и през 2015 г., като част от социално отговорното поведение на двете организации.

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser