Преминете към основното съдържание

Телешки медальони с билково сирене

В сезона на изнесеното готвене местим кухнята навън и се събираме край барбекюто за порция грил изкушения
© iStock

Продукти:

  • 300 г телешки медальони
  • 5 г пушен червен пипер
  • 5 г кориандър
  • 1/4 глава лук
  • 1/2 люта чушка
  • 1 ч. л. кафява захар
  • сол
  • 150 г мариновано сирене с билки

Приготвяне:

Смесете в купа подправките с нарязания на ситно лук и захарта. Обтрийте с маринатата медальоните и ги оставете в хладилника накиснати и запечатани с фолио в купата за половин час. След като ги извадите, нека престоят за 15 минути на стайна температура.

През това време загрейте барбекюто и изпечете до предпочитаната степен на изпичане. Преди сервиране поставете по резен от маринованото сирене върху всеки медальон.

ELLE съвет:

За барбекю използвайте прясно, а не замразено месо и го нарежете с дебелина колкото на кибритена кутия. Поставете скарата 10 см над жаравата.

© iStock

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser