Продукти:
- 300 г телешки медальони
- 5 г пушен червен пипер
- 5 г кориандър
- 1/4 глава лук
- 1/2 люта чушка
- 1 ч. л. кафява захар
- сол
- 150 г мариновано сирене с билки
Приготвяне:
Смесете в купа подправките с нарязания на ситно лук и захарта. Обтрийте с маринатата медальоните и ги оставете в хладилника накиснати и запечатани с фолио в купата за половин час. След като ги извадите, нека престоят за 15 минути на стайна температура.
През това време загрейте барбекюто и изпечете до предпочитаната степен на изпичане. Преди сервиране поставете по резен от маринованото сирене върху всеки медальон.
ELLE съвет:
За барбекю използвайте прясно, а не замразено месо и го нарежете с дебелина колкото на кибритена кутия. Поставете скарата 10 см над жаравата.