Преминете към основното съдържание

Темата на Met Gala 2020 е вече известна

С препратка към Вирджиния Улф
© getty

След тазгодишния camp („Camp: Notes on Fashion“), който провокира звезди като Лейди Гага да покажат за пореден път как се краде шоуто, всички бяхме любопитни да видим какво ще подготви Музеят на изкуството „Метрополитън“ за догодина. Е, темата на Met Gala 2020 е вече ясна.

Догодина MET празнува своята 150-годишнина и може би съвсем естествено темата ще е свързана с времето. И още по-точно, събитието ще празнува времето! Традиционната изложба ще изследва връзката между времето и модата.

„Модата е неразривно свързана с времето. Тя не само отразява и представя духа на времето, но и се променя и развива с него“, каза Андрю Болтън, главен куратор на Института по костюмите към МЕТ.

Изложбата ще бъде открита на 7 май 2020 г. и ще носи името „About Time: Fashion and Duration“. Ще бъдат представени 160 модела дамска мода, обхващащи периода от 1870 г. до 2020 г. Освен облеклата ще бъдат изложени и часовници, част от колекцията на МЕТ. По стените ще има и откъси от произведения на Вирджиния Улф. Нейни творби, както и теории на френския философ Анри Бергсон са ползвани като източник на вдъхновение за изложбата. Ново произведение на Майкъл Кънингам, автор на „Часовете“ (роман, вдъхновен от Улф), също ще бъде включено.

Балът ще бъде на 4 май 2020 г. Освен от Ана Уинтур ще бъде домакинстван от Ема Стоун, Мерил Стрийп, Лин-Мануел Миранда и Никола Геские (Louis Vuitton). Нямаме търпение да видим какви интерпретации на тема „време“ ще ни покажат най-отбраните звезди на планетата.

Още по етикети

Met Gala , новини
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser