Преминете към основното съдържание

Изложба ни кара да се замислим за емпатията

Три авторки споделят едно пространство, за да представят идеята си за "Емпатия"

Авторките Албена Щениовска – Еглофф, Елица Матеева – Паскинс и Райна Стоймирова ви канят на откриването на съвместната им изложба "Емпатия"! Заповядайте в Галерия на СБХ, ул. „Шипка” 6, ет. 4.

Да посетите тази изложба е добре, защото:

1. Ще узнаете повече за интуитивната способност да се поставиш на мястото на отсрещния, за да достигнеш до това, което той изпитва, съпреживявайки неговите емоции, чувства и мисли.

2. Това е среща на творци с различни пластични характеристики в живописта, но с идентични схващания по темата, които приемат емпатията като естетически факт, пластично визуализиран чрез средствата на живописта, в която са закодирани общи смисли.

3. Ще усетите връзката творец – зрител: опит за взаимност във възприятията, определящи чувството за близост и зависещо от посланието, което не само казва, а внушава чувства и мисли в паралелни реалности.

4. Ще разберете повече за емпатията като стремеж за усъвършенстване.

5. Извеждайки темата „Емпатия” , се подкрепя елитарната същност на изкуството-далече от битовизма и дребнотемието, един стремеж за комуникация на духа.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser