Преминете към основното съдържание

Тези мобилни приложения ще ви помогнат да сте еко

От зелено готвене със сезонни продукти до вредните съставки в козметиката – тези app-ове знаят всичко необходимо за това как да щадите здравето си и това на планетата
© iStock

Green Kitchen

Без значение дали искате само да наблегнете на плодовете и зеленчуците, или сте заклети вегетарианци, Green Kitchen е идеалната ви компания в кухнята. Зареден с вкусни и вдъхновяващи веджи предложения, този app залага на свежи съставки и използва минимално количество продукти с глутен, захар и мляко.

Green Kitchen

Налично в Apple Store за 8.49 лв.

Good On You

Изборите ни по време на пазаруване оказват огромно влияние върху начина, по който бизнесът третира хората, природата и животните. Good On You улеснява всеки и по всяко време да провери дали пазарува спрямо тези ценности. Целта на приложението: свят, в който нашите покупки принуждават индустрията да е устойчива и честна.

Good On You

Налично в Apple Store и Google Play – безплатно

Think Dirty Shop Clean

Think Dirty e най-лесният начин да следите за вредни съставки в козметиката и продуктите ви за лична грижа. Само сканирайте баркода на продукта, който се каните да купите, и приложението ще ви даде информация за съставките, ще ви подскаже за токсичните от тях и ще ви даде по-зелени опции.

Think Dirty Shop Clean

Налично в Apple Store – безплатно

90 Jours

Да превърнеш грижата за природата в ежедневна рутина изисква време. Този личен екоучител ви дава 3 месеца, за да изпълните различни зелени мини мисии, които ще бъдат персонализирани спрямо постиженията ви в приложението. Ще намалите например консумацията на месо, ще започнете да купувате повече сезонни продукти, да изхвърляте разделно боклука...

90 Jours

Налично в Apple Store и Google Play – безплатно

Ecosia

Тази търсачка ви дава възможност да извършвате екодела без никакви усилия. За всяко търсене и всеки продукт, който купувате онлайн, ще допринасяте за фонд, чиято цел е да финансира засаждането на дървета навсякъде по света, включително в Мадагаскар, Буркина Фасо и Перу.

Ecosia

Налично за всички устройства

Онлайн курс по устойчиво развитие

Асоциацията „Керинг“ и Лондонския колеж за мода обединяват усилия, за да стартират своя зелен MOOC (Massive Open Online Course). Дигиталното обучение е с фокус върху устойчивото развитие в модната индустрия и производството на луксозни стоки.

Massive Open Online Course

Състоящ се от шест модула,18-часовият курс е безплатен и включва видеа, подкастове и разговори с експерти. Запишете се на www.future-learn.com/courses/fashion-and-sustainability.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser