Преминете към основното съдържание

Тези напитки провокират появата на ЦЕЛУЛИТ

Затова е по-добре се откажете от тях

Научно казано, целулитът е резултат от метаболитни нарушения в подкожната мастна тъкан. Противно на общоприетото схващане, това не е болест - всеки има целулит, само стадиите се различават. Видимостта на целулита зависи от много фактори: генетика, ниво на ежедневна активност, правилни грижи и, разбира се, хранене.

Различните хранителни продукти могат да имат както положителни, така и отрицателни ефекти върху появата на целулит. Да обърнем внимание и на напитките, чиято употреба трябва да намалите, за да забравите веднъж завинаги за „портокаловата кожа“.

Кафе

Експертите препоръчват категорично да се откажете от разтворимото кафе, но чаша натурално кафе в началото на деня няма да навреди на тялото ви, без да злоупотребявате с напитката, разбира се. Кофеинът стимулира силно производството на адреналин, което може да направи появата на целулит по-изразена. Заменете кафето със зелен чай или цикория, която елиминира токсините и нормализира телесното тегло. Освен това цикорията понижава нивата на кръвната захар и е по-безопасена за нервната система. Зеленият чай също съдържа кофеин, но в допълнение към него има много антиоксиданти, които прочистват организма.

Обработено мляко

В супермаркетите често се продава мляко, което и подложено на многоетапна обработка с цел подобряване на търговския вид и удължаване на срока на годност на продукта. В резултат на това организмът изпитва затруднения с преработката му и неразградените вещества се абсорбират в кръвообращението, отлагат се под кожата и провокират възпаление, подуване и омразната "портокалова кожа".

Газирана вода

Вредата от сладките газирани напитки е очевидна - те съдържат шокова доза захар. Но дори газирана минерална вода може да предизвика целулит. Газовете задържат вода в тялото и нарушават микроциркулацията, а това води то появата на отоци. Заменете газираните напитки с негазирана минерална вода или обикновена вода. Заедно с възстановяването на водния баланс ще се подобри и метаболизмът и кожата ще стане по-еластична и гладка.

Бира

Както знаете, бирата съдържа растителен естроген - женски хормон, който транспортира отпадъци от жизненоважни органи до онези места, където продуктите на разпад ще бъдат по-малко опасни за организма. Именно там се образува целулит. Освен това трябва да се има предвид, че алкохолът повишава апетита и ни кара да хапваме нездравословни неща. Резултатът е непривлекателна отпусната кожа.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser