Преминете към основното съдържание

Тези открития ще променят ежедневието ви на домакини

Вече спокойно можете да не оправяте леглото сутрин или да не готвите толкова често. Ето защо.

Изглежда, че сред учените вече има много жени. Иначе как да си обясним, че изследователите все повече задълбават не в глобалното затопляне и космическите пътувания, а в ежедневното и рутинното

Ето, вземете например последните пет открития и вече не трябва да се червите, че сте забравили да оправите леглото, а ютията е хванала паяжини ...

Спалното бельо не бива да се глади

Да-да, не ви се е причуло. Това, на което майка ви толкова усърдно ви е учила, се оказва не само безполезно, но и опасно за живота.

Както се оказва, прекомерната педантичност на някои домакини може да има лош ефект върху здравето на спящите хора. Експертите твърдят, че след гладене тъканта става по-стегната, което й пречи да „диша” и не допуска характерното попиване на влагата по време на сън ... Е, и тогава болестта е наблизо!

А освен другото, споредпсихиатрите, хората, които са свикнали да спят на прясно изгладени чаршафи, са по-податливи на критика и я възприемат неадекватно, с много повече негодувание. Такива хора полагат огромни усилия да превърнат другите в идеални, поради което често остават сами.

Няма нужда да оправяте леглото си

И отново печелим няколко допълнителниминути за грим или чаша кафе. Не е необходимо да си оправяте леглото. Нещо повече, домакините, които бдят за редовно поддържан идеален ред в спалнята, всъщност допринасят за разпространението на ...акарите.

Учените изчисляват, че в едно най-обикновено легло популациятапрахови акари е приблизително 1,5 милиона. Докато спим и сънуваме, те ... ядат. Не се плашете: акарите се хранят с микроскопичните мъртви частицикожа, които падат от тялото ви, като листа от есенни дървета. Но за пълноценното си съществуване те имат нужда и от влага. Може да е пот, слюнка, сълзи или разсипан чай – за тях няма значение. Важното в случая е, че когато оправите леглото си, то се превръща в уютна оранжерия, която благоприятства за по-нататъшното им развитие. Ако леглото си остане цял ден неоправено, то по-бързо ще изсъхне, а тована акарите изобщо не им е по вкуса ( могат и да умрат от това).

Готвенето у дома е вредно

Резултатите и от това изследване напълно опровергават всички съществуващи преди това теории... Както се оказва, принципът "мъжът след мамута – жената край огнището" отдавна не е актуален.

Учените са забелязали връзка между процеса на готвене и риска от сърдечно-съдови заболявания при представителките на слабия пол. И освен това, колкото по-често се налага жената да готви, толкова по-голям ерискътот проблеми със сърцето.

Според изследователите това се дължи на факта, че когато човек сам си готви, яде повече, отколкото, ако си купи храна от магазина. Освен това, по време на готвене трябва постоянно да опитва храната. А това са допълнителни калории и мазнини в тялото ...

Ранното ставане е вредно!

Да кажем, рано сутринта съпругът ви ви моли да му направите кафе, преди да тръгне на работа! А вие му отговаряте: „Не мога, скъпи! Ранното ставане е вредно ”... Колкото и абсурдно да звучи, все пак в думите виима известна истина.

Учени от Пенсилвания са забелязали, че хората, които предпочитат ранното ставане, имат по-чести срещи с лекарите.

Специалистите са обработили данни за 4000 души на възраст 23–29 години. Оказва се, че ежедневното ранно ставане увеличава натоварването на сърцето. До същите изводи са стигнали и учени от Япония. Според техните изводи хората, които стават рано, по-често попадат в болниците с признаци на инфаркт.

Особено вредно е ранното ставане за „совите”.Биологичният часовник на тези хора е настроен по такъв начин, че те не могат да будуват рано сутринта и е по-добре да поспят още час-два допълнително, тогава ще се чувстват много по-добре.

Съдомиялната машина дезинфекцира по-добре

И накрая - поискайте си съдомиялна машина. И не, не защото сте толкова мързеливи, че да не изплакнете няколко чинии ... В края на краищата не е толкова трудно да го направите.

Въпросът е, че модерните съдомиялни машини дезинфекцират по-добре. В мивкатаобикновено използваме една и съща гъба няколко пъти. Освен това често пренебрегваме и доброто почистване на самата мивка.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser