Преминете към основното съдържание

Тези продукти ще ви отучат от вредната храна

7 храни, които ще премахнат желанието ви за сладко и ще ви заситят задълго
© Shutterstock

Ако искате да отслабнете, първо трябва да коригирате това с какво се храните и какво количество храна поемате. Да, трябва да забравите за мазни, пържени и изобщо за вредните храни, но как да се справите с чувството за глад и желанието да си хапнете нещичко вредно?

Има някои храни, които чудесно се справят с този проблем. Ето с кои от тях ще утолите глада си. 

Авокадо

© Shutterstock

Този плод съдържа много мазнини, което именно го отличава от останалите. Мазнините в авокадото са много по-полезни от тези в животинските продукти. Авокадото съдържа и фибри, които помагат за обмяната на веществата. 

Яйца

Те са източник на белтъци и витамини, както и на много микроелементи и на омега-3 мастни киселини. Яйцата се усвояват дълго от организма, което ги прави отлично за утоляване на глада. Добре е да купувате яйца от домашни ферми, за да сте сигурни, че нямат синтетични добавки. 

Овесени ядки 

Запарените овесени ядки ще ви заситят задълго и ще потиснат апетита ви за сладко. Овесените ядки поддържат баланса на кръвната захар, благодарение на което не изпитваме глад. За да усилите ефекта им, може да добавите и малко канела. 

Черен шоколад

© Shutterstock

Колкото и да е странно, черният шоколад притъпява желанието за сладко. Но трябва да избирате съдържание на какао не по-малко от 72%. Той е силен антиоксидант, който съдържа веществото теобромин - изгаря мазнините по естествен път. 

Плодове

Свежите плодове са отлична храна за утоляване на глада, но с най-малко съдържание на захар са малини и къпини. Те се борят само с желанието за сладко, но не може да разчитате да заменят храненето ви. 

Сьомга

Не всяка риба засища така, както сьомгата. Освен това тя снабдява организма с Омега-3 мастни киселини, белтъци, фосфор и йод, както и поддържа нивата на кръвната захар. 
 
Ядки

© Shutterstock

Незаменима храна за организма ни, ядките съдържат растителни мононенаситени мазнини, витамини и микроелементи. Бадемите утоляват глада за най-дълъг период от време. 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser