Преминете към основното съдържание

Тиквен хляб

Няма да му устоите
© iStock

Необходими продукти

1 и  2/3 чаши брашно
1 и 1/2 чаши захар
1 ч.л. сода за хляб
1 ч.л. канела
3/4 ч.л. сол
1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. индийско орехче
1/4 ч.л. смлян карамфил
2 големи яйца, на стайна температура
1 чаша пюре от тиква
1/2 чаша растително олио
1/2 чаша вода
1/2 чаша орехи
1/2 чаша стафиди, по желание
парченца шоколад, по желание


РИЗОТО С ТИКВА


Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Комбинирайте първите 8 съставки. Разбийте заедно яйцата, тиквата, олиото и водата; добавете към сухите съставки. Сложете след това орехите и по желание стафиди. Изсипете в намазнена форма за печене на хляб с размери 23/13 см (или приблизително). Печете, докато клечка за зъби, забодена в центъра, излиза чиста, или около 65-70 минути. Оставете да се охлади във формата за около 10 минути, след това прехвърлете върху метална решетка, за да се охлади напълно.


ФИТНЕС МЕНЮ: ЗДРАВОСЛОВЕН ТИКВЕН ЧИПС


Ако решите да се поглезите още повече, можете да добавите и парченца шоколад в тестото. Така ще получите близък до снимката резултат. Добър апетит!

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser