
Тиквеният сладкиш е винаги добра идея! Ще ви отнеме само 45 минути да го приготвите.
Продукти: 1.5 кг тиква, 150 г захар, 3 яйца, 1 чаена чаша прясно мляко, 100 г бели стафиди, 50 г масло, 50 г счукани орехови ядки, 1 чаена лъжичка канела, щипка индийско орехче, галета, пудра захар.
Приготвяне: Обелете и нарежете тиквата на кубчета. Задушете ги във вода до омекване, след което ги прехвърлете в намаслена форма. Поръсете с орехите и стафидите. Яйцата разбийте с маслото, захарта, млякото и подправките и с тази смес залейте тиквата. Поръсете с галетата и печете на умерена фурна до зачервяване. Поднесете сладкиша студен, поръсен с пудра захар.