Преминете към основното съдържание

Тиквена крем сума със скариди и сирене фета

Рецепта, която ще ви отличи

Месецът е такъв, че тиквата присъства ежедневно в менюто ни, но най-често под формата на тиквена супа. За да блеснете с менюто си, добавете щипка оригиналност към вашата тиквена супа. Предлагаме ви как точно да го направите.

Продукти за 2 порции

500 гр тиква, две глави лук, 100 гр моркови, 150 гр корен от джинджифил, 50 гр домашно сладко, 2 скилидки чесън, 20 гр сирене фета, 7 бр скариди, 250 мл кокосово мляко, 20 мл зехтин, 40 г масло, 15 г кафява захар, 1 щипка суха мащерка, щипка розмарин, една щипка кориандър, 2 гр индийско орехче, сол, 1 люта чушка.

Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса и нарежете тиквата на малки парчета, постелете лист хартия за печене в тавата и поръсете тиквата с мащерката, розмарина и зехтина. Покрийте с фолио и печете докато омекне – за около 40 минути.

Нарязаните моркови, чесън, лук и джинджифил поставете в дълбока тенджера, за да заврят. Покрийте тенджерата с капак и оставете да къкри, докато се сварят зеленчуците добре. Изкарайте ги от водата и заедно с тиквата ги пасирайте с блендер докато се получи еднородна гладка смес. Върнете ги във водата и добавете кокосовото мляко, сладкото и захарта.

Сварете скаридите и ги почистете – смесете ги с нарязаните магданоз и люта чушка. Нарежете сиренето на кубчета. Сл;ожете в купичка супа от тиква, гарнирайте със скарида и парче сирене фета, добавете и пресни зелени подправки.

Автор Люба Вангелова

 

 

Още по етикети

лайфстайл , гурме
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser