Преминете към основното съдържание

Тилда Суинтън помага за откриването на нов бар в Лондон

Литературният бар Teatulia, проектиран от Russell Sage Studios ще се намира в Ковънт Гардън. Наред с чай и коктейли в менюто има книги, избрани от самата актриса
© LOUISE LONG

На ресторантната улица Нил Стрийт в Ковънт Гардън се появи необичайно заведение - бар, магазин и библиотека в едно.

През деня Teatulia предлага на посетителите си меню от шест вида чай, специално избрани от собствениците Auchan Akbar и K. Anis Ahmed от плантация в северната част на Бангладеш. А вечерта те предлагат чай коктейли от авторското меню на Енрико Гонсато. Но основният елемент от менюто са разбира се ... книгите!

Барът участва в проекта The Living Bookshelf, в който известни актьори, режисьори, писатели и музиканти правят ежегодно свои литературни селекции. За Teatulia Тилда Суинтън подбра цяла лавица.

"Четенето и чаят се съпровождат като вдишването и издишването", казва актрисата спечелила Оскар. "Не бързайте. Отделете време за чаша чиста "хармония". Отделете сигнала от шума. "

Интериорният дизайн от Russell Sage Studios, съчетава елементи в духа на 50-те години на миналия век и акценти в арт деко стил. По стените, рафтовете на книгите се редуват с рафтове, в които са изсипвани консерви от чай във всички цветове на дъгата.

Още по-домашна атмосфера е дадена от грамофон, на който посетителите могат да поставят любимите си плочи.

Литературен бар в Лондон

Галерия

Литературен бар в Лондон

Снимки: LOUISE LONG

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser