Преминете към основното съдържание

Tommy Hilfiger с първо виртуално ревю в Метавселената

Платформите Decentraland и Boson Protocol са двата партньора на американската модна марка в начинанието.

Tommy Hilfiger, представляван в България от SARKK SA, ще представи своята колекция за сезон пролет 2022 виртуално на първата по рода си Седмица на модата в Метавселена. От днес до 28 март 2022 почитателите на марката, както и зрителите на събитието, ще могат да видят не само пролетната колекция на бранда за тази година, но и ще имат възможността да си закупят както NFT за своите аватари, така и физическите модели на бранда още докато са в метапространството. Домакин на виртуалната Седмица на модата се явява платформата Decentraland, а пазаруването в Метавселената е осъществено в партньорство с Boson Protocol – децентрализирана мрежа, позволяваща безпроблемен обмен на цифрови активи за физически продукти, услуги и преживявания.

Потребителите могат да се телепортират в Метавселената, благодарение на своя аватар, и да изпитат преживяване от друг тип - виртуален шопинг в магазина на Tommy Hilfiger, поддържан от Boson Portal и Decentraland. Почитателите на американската марка ще се натъкнат на плаващи 3D рендери на някои от емблематичните модели за колекция пролет 2022 като якето тип „varsity” за мъжете и ризи в стил „madras” за жените. Артикулите могат да бъдат закупени като NFT, които пък могат да бъдат осребрени за физически продукти и доставени направо до вратата на клиентите или да бъдат носени от виртуалния аватар в Метавселената.

„Когато основах модната къща през 1985 година, не си представях, че ще дойде време, в което Седмицата на модата ще се проведе изцяло виртуално, в 3D конструиран свят. Едва направили първата крачка в метавселената и тепърва запознавайки се с нейните качества, аз съм вдъхновен от силата на дигиталните технологии и как те предоставят нов начин за взаимодействие с различни общности“, коментира Томи Хилфигър.

Подобно на традиционните глобални седмици на модата, Седмица на модата в Метавселената ще даде шанс за изява на повече от 50 луксозни и дигитални марки, които ще представят нови колекции. В допълнение към това те са предвидили и виртуални презентации, дискусии, концерти, афтърпарти и филмови инсталации. Луксозната търговска зона, наречена „Boson Portal - Fashion District“, е проектирана по подобие на емблематичното парижко Avenue Montaigne, където марките могат на практика да продават както цифрови, така и физически артикули чрез NFT.

С участието си в Седмицата на модата в Метавселената, от Tommy Hilfiger доказват отново, че иновациите са част от ДНК-то на бранда. Това не е първият досег на американската модна къща с виртуалното пространство. През 2020 г. брандът си партнира с играта Animal Crossing, за да представи Tommy Island и колекцията си за есенния сезон. През 2021 г. марката осъществи стратегическо партньорство с Roblox, а в началото на 2022 година се създаде и инициативата Team Tommy, насочена към равноправие в гейминг сферата. От Tommy Hilfiger ще продължат да предоставят нестандартни преживявания, които да ангажират феновете както във физическия, така и в дигиталния свят, като същевременно от марката проучват нови начини за споделяне на своя последователен и неподвластен на времето американски дух чрез Метавселената.

# # #

За SARKK

SARKK SA, основан през 1998 г., е ексклузивен вносител на Tommy Hilfiger за България, Гърция, Кипър, Румъния, Албания, Северна Македония и Молдова. Продуктите на Тоmmy Hilfiger се предлагат в магазините на TOMMY HILFIGER в The Mall, Serdika Center и Paradise Center в София. Считано от 1 юли 2019 г. SARKK SA бе обявен за ексклузивен дистрибутор и франчайз партньор за марката CALVIN KLEIN в България, Гърция, Румъния, Кипър, Албания и Северна Македония. SARKK SA винаги се стреми към устойчив и стабилен растеж, и е водена от ценностите на корпоративната социална отговорност. Тя е една от най-стабилните корпорации в бранша и се разраства, като съумява да завоюва дори и най-взискателните потребители

За Tommy Hilfiger

С портфолио, включващо марките TOMMY HILFIGER и TOMMY JEANS, Tommy Hilfiger една от най-разпознаваемите премиум дизайн корпорации в света. Основната й дейност се състои в създаването и маркетинга на ежедневни, официални и спортни облекла за мъже, жени и деца, деним колекции, бельо (вкл. пижами и спално бельо), обувки и аксесоари. Чрез определени партньори Tommy Hilfiger, предлага и слънчеви очила, парфюми, часовници, бански костюми, чорапи, кожени изделия, аксесоари за дома и за пътуване. Линията TOMMY JEANS се състои от деним облекла, както и обувки за мъже и жени. Колекциите включват и голямо разнообразие от чанти, аксесоари и парфюми.

За Decentraland

Decentraland е първият напълно децентрализиран виртуален свят. Софтуерът е поддържан от DAO и работи с Ethereum. Потребителите на Decentraland могат да купуват и продават цифрови недвижими имоти, докато изследват, взаимодействат и играят игри в този виртуален свят.

За Boson Protocol

Технологията на Boson Protocol решава проблема със свързването на интелигентни договори с физически активи в реалния свят. Това позволява обмен на цифрова стойност за физически активи, без да се разчита на централизиран посредник. Метавселената е първият случай на използване, който демонстрира тази способност.

Още по етикети

Tommy Hilfiger , модно ревю
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser