Преминете към основното съдържание

ТОП 10 на най-красивите жени в света

Галерия

Казват, че "красотата е в очите на гледащия". Но какво ще стане, ако този „гледащ“ е един от най-влиятелните пластични хирурзи в Холивуд? Доктор Джулиан Де Силва, специалист по пластична хирургия на лицето, използва най-новата компютъризирана система за анализ, за да сканира стотици снимки на известни жени, използвайки древногръцката формула за златното съотношение на красотата. И съвсем обективно определи топ 10 на най-красивите от тях.

Печелят тези, чиито параметри са най-близки до числото Фи (числото на Фибоначи 1.61803399, което притежава наистина уникални математически свойства и се проявява навсякъде в природата. Благодарение на неговото използване художниците могат да създадат уникални произведения). Според древните гърци красотата може да се измери с определени пропорции на лицето и тялото. Колкото по-близко е съотношението до 1,618, толкова по-желан и перфектен се счита човек.

С други думи: списъкът е безпристрастен, базиран на математически формули и пропорции. Коя от днешните знаменитости е най-близо до идеала за красота?

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser