Преминете към основното съдържание

ТОП 3 еко дестинации в Европа

Почивката от ежедневието, което с всички сили се опитваме да направим зелено, също може да е еко
Whitepod, Швейцария
Whitepod, Швейцария

Рециклираме, компостираме, купуваме храни с био произход и осветяваме дома си с LED крушки. Но когато дойде време да планираме ваканциите си – за предстоящата зима или за задаващата се нова година, доколко устойчиви могат да бъдат те?

За щастие, почивката от ежедневието, което с всички сили се опитваме да направим зелено, също може да е еко! Представяме ви 3 дестинации, които са съвсем наблизо – в рамките на Европа, в които всеки природозащитник ще се влюби на мига.

La Granja, Ибиса

Цените започват от 350 евро на нощ.

La Granja не е типичен за Ибиса хотел. На пръв поглед, тази 200-годишна ферма, сгушена сред хълмове и борови дървета, излъчва провинциална, естествена красота. Онова обаче, което отличава това скрито съкровище, е усещането за общност, струящо от зеленчуковите лехи до големите маси. Покрай тях се събират всеки ден и местни музиканти, и диджеи от цял свят.

La Granja, Ибиса

La Granja се е превърнала в клубна резиденция за Friends of a Farmer – международна организация, насърчаваща разговорите за изкуство, музика и насаждения. Със своите 10 апартамента и 2 по-просторни студиа, комплексът се простира на земя от 10 хектара и предлага едно по-извисено ниво на осъзнат начин на почивка в Ибиса.

За още информация: www.lagranjaibiza.com

Six Senses Douro Valley, Португалия

Цените започват от 270 евро на нощ.

Високо на хълм с гледка към река Дуеро, в долина със същото име, осъзнаваме, че този световен обект на ЮНЕСКО е в добри ръце, щом наблизо е курорт като Six Senses.

Six Senses Douro Valley, Португалия

Разположен в господарско имение от XIX век, хотелът се грижи не само за гостите си, но и за природата. Тук се отглеждат био плодове и зеленчуци, пие се местно вино, компостира се, рециклира се и се пести енергия. Дори минералната вода е от местен извор, което намалява въглеродния отпечатък за транспортирането ѝ!

А лукосно-елегантният и зашеметяващо шикозен интериор ще накара и Instagram приятелите ви да искат да са еко.

За още информация: www.sixsenses.com/resorts/douro-valley/destination

WhitepodШвейцария

Цените започват от 250 евро на нощ.

Представете си да се събудите в иглу, заобиколени от сняг на върха на бял алпийски хълм. После, след като излезете от своята обляна в светлина спалня, си слагате слънчевите очила, за да огледате спиращата дъха гледка от терасата и се отправяте към главната постройка за своята био закуска.

Whitepod, Швейцария

Така започва денят в Whitepod, където не вредите по никакъв начин на природата, докато се глезите със зимни удоволствия (ски по частни писти, возене в шейна, теглена от кучешки впряг, полет с парапланер, масажи...).

Повечето от мебелите са от рециклирани материали, отпадъците се рециклират и компостират, енергията е с ограничено потребление и идва от устойчиви източници. Ето това е мислене извън очертанията на иглуто!

За още информация: www.whitepod.com

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser