Преминете към основното съдържание

ТОП 3 еко ваканция насред саваната

Тези дестинации, ще ви накарат да усетите сливането с природата. А заедно с нея, навсякъде около вас ще са и нейните диви обитатели – животните
Bisate Lodge, Руанда
Bisate Lodge, Руанда

Компостиране, залесяване, соларна енергия... Хотелите все повече се опитват да се грижат за планетата така, както го правят и за своите гости.

Представяме ви световния Топ 3 на еко дестинациите сред дъждовните гори и саваната, които ще ви накарат да усетите сливането с природата. А заедно с нея, навсякъде около вас ще са и нейните диви обитатели – животните. Само на една ръка разстояние!

Segera Retreat, Кения

Цените започват от 1013 евро за нощувка и включват закуска, обяд и вечеря.

Сафари ваканциите също могат да са устойчиви и eco-friendly и този шикозен курорт в Лайкипия, гнездото на кенийската савана, го доказва. Собственикът и бивш изпълнителен директор на Puma – Йохен Цайц, е искал нещо повече от обичаен лукс, когато е основал Segera Retreat.

Segera Retreat, Кения

Курортът се гордее с положените усилия по опазването на дивите животни и природата в околността. Вилите са осеяни със съвременно африканско изкуство от личната колекция на Цайц, а винената кула е приютила възхитителни сортове.

Докато си взимате вана на открито в уединението на личната ви вила, можете да наблюдавате в далечината живеещите наблизо слонове, зебри и носорози. А след вечеря и нощувка под звездите в гнездото Nay Palad Bird’s Nest, с неговата 360-градусова гледка отвисоко, няма да ви се тръгва от тук!

За още информация: www.segera.com

Inkaterra Reserva Amazonica, Перу

Цените започват от 545 евро за нощувка и включват закуска, обяд и вечеря.

Дълбоко в перуанска Амазония е скрит пионерът на устойчивостта и опазването на природата – емблематичният еко курорт Inkaterra Reserva Amazonica. Основателят ѝ се е посветил на научни изследвания за съхраняването на дивата природа още от самото стартиране на Inkaterra през 1975 г.

Inkaterra Reserva Amazonica, Перу

Усилията на екипа ѝ започват от залесяването на горите и рециклирането на отпадъците и минават през спирането на тока за по няколко часа всеки ден (спокойно, пътеките са осветени с фенери!).

Ще се почувствате свързани с Майката природа след приключенията с гид из дъждовната гора или след пълноценен сън под звездите в Canopy Tree House – къща на дърво, построена със 100% неутрален въглероден отпечатък.

За още информация: www.inkaterra.com/inkaterra/inkaterra-reserva-amazonica/the-experience/

Bisate Lodge, Руанда

Цените започват от 937 евро за нощувка и включват закуска, обяд и вечеря.

Ако Руанда не е в списъка ви от желани дестинации, Bisate Lodge може и да промени това. Страната бързо се превръща в претендент за сериозен дял от луксозния туризъм, а този незабравим хотел ще ви предложи всичко – от впечатляващи апартаменти, през дейности, ангажиращи с местните общности, до устойчивост по отношение на природата (рециклиране, включително и на водата, залесяване...).

Bisate Lodge, Руанда

Шестте конусовидни вили са разположени на ръба на ерозирал (но не опасен) вулканичен конус в природния парк Volcanoes National Park. Гледките? Спиращи дъха! Интериорът? Божествен и с еклектично намигване към местната архитектура и култура.

Ако сте настроени за приключения, Bisate Lodge ще ви организира поход по следите на горилите, за да наблюдавате животните в тяхната естествена среда. А докато се потапяте във ваната с гледка към вулкана и си спомняте за сладките бебета горили, персоналът ще почисти и върне пред вратата ви вашите изкаляни от разходката ботуши. Ще ви трябват за засаждането на вашето собствено дърво – акция, организирана за всеки гост на курорта.

За още информация: www.wilderness-safaris.com/camps/bisate-lodge

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser