Преминете към основното съдържание

Топ 3 на най-красивите плажове наблизо

Не е нужно да летите до другия край на света – Европа и близките части от Азия също крият райски кътчета!
Още великолепни плажове наблизо ще откриете в специалното издание ELLE TRAVELLER
Още великолепни плажове наблизо ще откриете в специалното издание ELLE TRAVELLER

Островът на наполеон

КОРСИКА, Франция

Четвъртият по големина остров в Средиземно море, наричан от французите „Островът на красотата“, е известен с невероятните си плажове и планина, която буквално влиза в морето. Една любопитна подробност – там е роден Наполеон Бонапарт.

Освен врязаните в морето релефи Корсика привлича туристите и, разбира се, заради безбройните изкушения на местната кухня. Малките кафенета и ресторантчета предлагат невероятни морски дарове със зеленчуци и специалитети с кестени. Ако търсите романтика, тесните улички и старите сгради на Бонифичо са мястото, за което да си направите резервация.

Препоръчваме ви: 

  • плажа Санта Джулия, който има славата на най-красивия френски плаж, с бял пясък и кристално прозрачни води, заобиколен от типични средиземноморски гори, стигащи до самия пясък
  • плаж Рондинара
  • плаж Спиаджо ди Балистра
  • плаж Сан Киприану

Синята лагуна

ФЕТИЕ, Турция

Едно от най-прелестните места в света, което задължително трябва да запечатате в личния си фотоалбум. Заради невероятно красивите плажове и лазурния цвят на морето Фетие се нарежда на престижното трето място в нашата класация. Популярният курорт се намира на 135 км от Мармарис. Има голяма марина, разположена в красив залив, изпълнен с островчета. Една от най-добрите гледки към пристанището е от близкото възвишение, където стоят руините на крепост на рицарите от Родос.

Над града, наричан в древността Телмесос, има множество ликийски скални гробници. Високо в планините над Фетие (на 44 км от града) бърз поток е издълбал величествен каньон – Саклъкент (Скрития град). На 36 км на юг пък се намира древният ликийски град Тлос, най-старият в този район, където според легендата се е родил ликийският герой Белерофонт. Там може да видите останки от замък, агора, некропол, театър и римски бани. А от връх Баба (1969 м) може да се спуснете с парапланер към Синята лагуна (Йолюдениз). Безспорно е, че Фетие е най-доброто място за семейна

Препоръчваме ви:

  • плажа Чалъш, на 4 км западно от града
  • остров Шовалие срещу пристанището, който е покрит с пъстри диви цветя
  • плажа Белджекъз със сенчестия парк Къдърак

Лабиринт от пещери

АЛГАРВЕ, Португалия

Интересна комбинация от оживени морски курорти и усамотени заливчета, до които се стига през лабиринт от пещери, южната част на Португалия – Алгарве, трябва да се види на всяка цена! Тук излежаването на сянка е нещо като национален спорт. И има защо – вдъхновяващите гледки са буквално на всяка крачка.

Един от най-красивите плажове е Praia da Marinha. Известен е с внушителните скални образувания, кацнали сякаш в изключително спокойното море. На това място с лодка се стига до красиви пещери. Почти цялото южно крайбрежие на Португалия е лабиринт от пещери, които свързват отделните заливи. Алгарве привлича туристите и заради старите градчета, запазили своята архитектура с векове.

Препоръчваме ви:

  • Освен плажа Praia da Marinha, задължително отидете до Praia de Benagil, където се намират едни от най-красивите пещери.
  • Може да се разходите и до защитения плаж Praia de Odeceixe, разположен между ниски скали с плитка река, пресичаща пясъка и вливаща се в океана.
  • Ако търсите оживен живот и лукс, Албуфейра с яхтеното пристанище, клубовете и модерните хотели е вашето място.

Най-вдъхновяващите дестинации за 2017 г.

Още великолепни плажове наблизо ще откриете в специалното издание на списание ELLE с най-вдъхновяващите дестинации за 2017 г. 

ELLE TRAVELLER ще ви разходи до изчезващи местенца по света, до най-странните музеи, до много плажове – бели като памук, както и цветни, красиви, дори нудистки... А ако не желаете да сте голи под слънцето, ще ви предложи стилни визии за любимите ви места, идеи за гримове, които да сложите в несесера, и всичко най-важно за стягането на куфарите.

За къде? Посоката избирате вие, но накъдето и да потеглите, направете го с ELLE!

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser