Преминете към основното съдържание

Топ 3 на роклите на Оскарите за всички времена

Вижте кои са фаворитите на elle.bg на най-известния червен килим
© Shutterstock

Сред всичките рокли, които са минавали по червения килим за Церемонията на Оскарите, успяхме да се спрем на три от тях, които наистина са спирали дъха  нни с новаторство, изящество и женственост. 

Гуинет Полтроу в Tom Ford (2012)

Според нас това е наистина най-добрата рокля в историята на "Оскарите". Невероятната елегантност, която излъчва тази рокля на Tom Ford е изключите;лно подходяща за грациозната осанка на актрисата, което превръща изявата й в най-добрата звездна изява на червения килим. Минимализъм, чисти линии и семплост на силуета - висша проба класика и стил. Трябва да отбележим, че миналогодишния триумф на Лупита Нионго може да се смята за вид плагиатство на ефекта на Гуинет. 

© Shutterstock, Гуинет Полтроу

Джулия Робъртс във Valentino (2001)

Любимката на Америка в този ден беше във вихъра си - не само получи Оскар за ролята си във филма "Ерин Брокович", но и избра рокля, която модните критици в САЩ нарекоха най-елегантната ever. Всичко просто се оказва гениално - черно-бял винтидж модел на Valentino в графично решение с шлейф за пикантност. Джулия показа майсторство, което и до днес трудно се постига. 

© Shutterstock, Джулия Робъртс

Шарън Стоун във Vera Wang и Gap (1998)

Учудването у модните критици беше голямо, когато на червения килим на Оскарите през 1998 г. Шарън Стоун се появи в стил casual - дълга пола от бледолилав сатен на Vera Wang и обикновена бяла риза Gap. Шарън дори призна, че ризата е взела назаем от тогавашния си съпруг Фил Бронстейн. Този смел ход се превърна в рядък случай, в който облечена не според дрескода звезда се превръща в пример за отличен вкус. 

© Shutterstock, Шарън Стоун

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser