Преминете към основното съдържание

Топ 3 на убийците на мъжкото либидо

Стрес, неправилно хранене, лоши навици – това ли са най-големите врагове на сексуалния ви живот?
© iStock

Кой е на-разпространеният враг на сексуалното желание при мъжете е въпрос, който няма ендозначен отговор, защото този враг не е един! Няколко са! Посочваме ви три от най-разпространените и начина да се преборите с тях.

1. Критика

Първо място сред враговете на потенцията заема критиката. Всички нелюбезни забележки към мъжете нанасят сериозен удар върху сексуалното му желание. Изглежда сякаш неговият полов орган е в състояние да чуе всичко, което МУ казвате – за ниската заплата, за липсата на романтика, за мръсните чорапи. Той се вслушва дори в мнението на шефа, на приятелите, както и в новините за ситуацията в страната като цяло.

Мъжката ерекция е изключително чувствителна и реагира на всяко емоционално състояние. В душевен подем всеки мъж може да се държи като млад любовник. А всяко преживяване може да го превърне в немощен старец. С жените е същото: когато са разстроени, не им е до любов!

2. Наднормено тегло

Второ място в списъка с убийците на либидо заема наднорменото тегло. Мастните натрупвания не просто променят формите на тялото, те се отразяват на самочувствието. Те са способни дори да променят мъжките хормони в женски и да намалят потенцията. Добре е да убедите мъжа си да консумира по-малко нишестени храни, сладкиши и бира. Тези храни не само увеличават обема на стомаха, но и са отговорни за повишаване на нивото на естрогена – женския хормон. Любителите на бирата изпитват затруднения на два фронта. Първо, те имат дефицит на тестостерон. Второ, големият корем пречи за доброто кръвоснабдяване на половия орган.

Ако мъжът не е готов да се откаже от начина си на живот, който не е полезен за сексуалния му живот, предложете му вместо чревоугодник да бъде ценител – да опитва най-доброто от храните и пивото, но в редки случаи, за да им се наслаждава.

3. Алкохол

Трето място в списъка с врагове на мъжкото либидо е отредено на алкохола. Вечер много мъже се опитват да премахнат стреса с по едно-две питиета. Но това влошава проблема със сексуалното желание. Първата доза може да подейства възбуждащо, да снеме напрежението и да отпусне тялото. Но втората и третата окончателно отпуска всички мускули и лишава мъжа от емоционална реакция. 

Автор Люба Вангелова

Още по етикети

секс , либидо , емоции
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser