Преминете към основното съдържание

Топ 5 на дизайн дестинациите

И 5-те града, представляващи най-голям интерес от гледна точка на местния дизайн, са в Европа!
Инсталация от тромпети, дело на Алберто Гарути, на площад "Гае Ауленти" в Милано.
Инсталация от тромпети, дело на Алберто Гарути, на площад "Гае Ауленти" в Милано. © iStock

Близо една трета от хората по света се вълнуват силно от интериорен дизайн. Тази страст се подхранва от всяко добре аранжирано кътче, до което се докосваме, и най-вече – от невероятните места, които посещаваме по време на своите ваканции.

44% от туристите например оценяват високо местния дизайн, докато пътешестват, и признават, че той влияе върху решенията, които взимат по-късно, при реновирането на собствения им дом. Данните са от проучване на търсачката за хотели Booking.com.

Безценни идеи

Източниците на ваканционно вдъхновение, което ни тласка към тези промени, включват: характерните за съответното място цветове, текстил, орнаменти, както и музеите, галериите, забележителностите, които също ни дават безценни идеи.

Ако се чудите, кои са градовете, където да заредите вдъхновението си при следващото пътуване, предлагаме ви Топ 5 на дизайн дестинациите. Класацията е съставена от над 230 хиляди потребителя на Booking.com, които измежду 1021 места избират онези, представляващи най-голям интерес от гледна точка на местния дизайн.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser