Преминете към основното съдържание

Топ 5 на летните храни

Сандвич с прошуто е любимият ни летен лек обяд

Лятото е вече факт. А това е сезонът на леките и лесни за храносмилателната система храни. Едно прясно прошуто винаги е вариант за свеж сандвич. Може да добавите лека салата с елегантен топинг за гарнитура. Наистина приятна идея за обяд в най-горещите дни. Идеални за кобинация с тови сандвич са моцарела и рукола.

Моцарела: Моцарелата е с по-ниско съдържание на наситени мазнини, отколкото други сирена, което го превръща в идеална лятна версия и здравословна опция. Моцарелата съдържа също протеини и калций.

Рукола:  Тя често бива засенчена от своите по-популярни зеленолистни колеги. Но в сравнение с ъс спанака и зелето е с повече хранителна стойност и има леко лютив вкус.

© iStock

Ето и нашият топ 5 на летните храни.

Прошуто

Прошуто, увито около смокиня е идеалният летен ордьовър. Сладко лакомство в солено лакомство – изглежда доста вкусно и едновременно леко.

Смокини

© iStock

Кой не обича тези екзотични плодове? Това е божествен плод, който е подходящ за гарниране на всякакви ястия и салати. И е чудесна алтернатива на меда.

Козе сирене

© iStock

Това леко сирене има няколко приложения – в комбинация със салати и бяло вино, както и за предястие или гарнитура на основно ястие. Това е по-леката алтернатива на чедъра, освен това издържа доста дълго в хладилника.

Лимони

© iStock

Това е най-лесният начин да освежите която и да е напитка и да подправите всяко ястие и една истинска свежа лятна алтернатива на дресинга. Препоръчваме ви да имате винаги подръка дузина лимони в прозрачна купа на видно и лесно достъпно място в кухнята.

Газирана вода

Всеки е оценявал качествата й, особено в големите жеги. Освен чиста, може да я пиете в комбинация с плодове или лек алкохол.

Автор Люба Вангелова 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser