Преминете към основното съдържание

Топ 5 на най-добрите мобилни приложения, които ще улеснят пътуването ви

В днешно време напредването на технологиите и развитието на приложенията за смартфони ни дават пълна свобода над това да организираме мечтаното пътешествие сами
© iStock

Докато преди години всички разчитаха на организирани почивки от туристически агенции, днес тенденцията, особено при младите двойки, е те сами да организират почивката си, използвайки единствено своя телефон.

За това сме ви подготвили 5 приложения, които могат да се окажат истински съкровища, когато става въпрос за вкусно хапване, следене на полети и отсядане в хотели. 

Bravolol

© iStock

Идеалният начин да се покаже, че в 21 век езикови бариери не съществуват. В приложението са събрани стотици популярни фрази на 18 езика, като се започне с английски, руски, китайски и индонезийски. Търсене по ключови думи, възможност за озвучаване на избраното предложение и без необходимост от връзка с интернет – какво повече му е необходимо на човек, който търси общуване в чужда страна?

Where Chefs Eat

© iStock

Малко вероятно е някой да е запознат по-добре с храната от професионалните готвачи. Приложението Where Chefs Eat показва най-добрите ресторанти, препоръчани от майстори готвачи. В базата присъстват над 3000 заведения по целия свят. Сред шеф-готвачите, чиито препоръки може да последвате са Рене Реджепи, Дейвид Чанг и Джейсън Атъртън. Ако се озовете в непознат град и търсите кулинарни приключения, Where Chefs Eat може да ви предложи точно това.

App in the Air

© iStock

Идеалното приложение за хората, които искат да забравят за проблемите с въздушния трафик. Това е подробен наръчник за пътуване със самолет чрез телефона. В него може да намерите всички полетни детайли – кога започва и завършва регистрацията на пътниците, в колко започва влизането в самолета и за какъв час е насрочено излитането. Съобщения от системата предупреждават за началото на всеки етап, така че изпускането на полет е почти невъзможно.

BringFido

© iStock

Къде да оставите домашния си любимец по време на отпуската – това е един от най-честите въпроси, пред които се изправят собствениците на кучета, котки и какви ли още не животинки. Приложението има за цел да ви покаже всички хотели, които приемат гостите си с техните домашни любимци, без глоби и допълнителни такси. Резервации могат да се правят директно в BringFido. В приложението също така са отбелязани и всички големи паркове, където можете да разходите вашите домашни любимци.

Google Trips

© iStock

Едно от новите приложения, които интернет гиганта пусна миналата есен. Google Trips се възприе много бързо и се оказва най-удобният и бърз начин да планирате пътешествието си. Приложението сканира пощенската ви кутия в Gmail и взима цялата информация, свързана с пътувания – резервации в хотели, пътувания с въздушен транспорт и още, и още. След това автоматично групира данните в отделен раздел, което ви спестява ново влизане в пощата, за да проверите номера на полета и адреса на хотела. В Trips e изградена и удобна система за препоръки: в зависимост от времето, което ще прекарате в града, и разположението ви, то ще ви подскаже какви места трябва да посетите и ще ви състави примерен маршрут. Може даже да се организирате по интереси – примерно, да разгледате готическата архитектура в Прага или да си направите шопинг терапия в големите търговски центрове на Милано.

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser