Преминете към основното съдържание

Топ тенденции в интериора: ярко жълто и джунгла от зелено

Дръзките тонове забъркват новата цветна палитра на дома – наситена, слънчева, тревиста. Но и много изискана, стига да добавите нужните акценти
Зелената джунгла е тенденция и при спалното бельо.
Зелената джунгла е тенденция и при спалното бельо. © iStock

Изпълването на дома с ярки цветове вече не се счита за риск. В цветните схеми на Pantone за 2018 г. съжителстват доста силни представители – от оранжево, червено и лилаво до отровно зелено.

Прогноза: слънчево

Дръзко жълтото също струи отвсякъде, било то в лимоновите нюанси ала миньоните, или в по-зрелите, клонящи към горчичено и охра.

Добре дошли в джунглата!

Да, и зеленото продължава своя разцвет! Освен наложилото се вече изумрудено, ще виждаме и по-светлите му вариации – от тревисти и ярки, до авокадови и почти пастелни, понякога комбинирани в една и съща стая.

© iStock

С кадифена ръкавица

За да укротите силните цветове и за да стоплите студените, използвайте силата на елегантното кадифе.

© pressloft.com, Диван Mistress на Koket от Covet House (covethouse.eu)

Домашно озеленяване

Зелената джунгла е тенденция не само при тапетите и завесите, но избуява и по спалното бельо, че дори и на кухненската маса. Или пък над нея, в ролята на полилей, както ни демонстрират от Lime Lace с модела Philo по дизайн на Dyberg Larsen!

© pressloft.com, Полилей Philo от limelace.co.uk

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser