Преминете към основното съдържание

Топ тенденции в интериора: кралско синьо

Вижте с кои материи и форми да допълните кралското излъчване на актуалния тренд
Тапет Ludic от Woodchip and Magnolia (woodchipandmagnolia.co.uk)
Тапет Ludic от Woodchip and Magnolia (woodchipandmagnolia.co.uk) © pressloft.com

Сочен за фаворит №1 в интериорите за 2018 г., този цвят предлага изобилие от комбинации – и като основен (при стените и основните мебели), и като акцентен (чрез декоративни елементи и аксесоари). Пробвайте го в компанията на пастелни или на ярки тонове – и двата подхода се очертават като големи тенденции.

Със синя кръв

© pressloft.com, Помощна маса от babatude.com

Тази помощна маса от колекцията Volute на Mathy by Bols, от Babatude Boutique, предлага модерен прочит на бароковите извивки. Което ни подсеща, че можете да подчертаете кралското излъчване на синьото с помощта на 3 актуални тренда в материите и формите:

  • Ретро кадифето – не само по мебелите, но и по пода и стените.
  • Детайлите от метал – с медни отблясъци като от щурите винтидж години.
  • Мебелите с барокови извивки, които вече споменахме. 

Да поседнем удобно във фотьойла Mansfield от Essential Home например. Дизайнът му е вдъхновен от холивудската pin-up актриса Джейн Мансфийлд и съчетава успешно мекотата на кадифения допир с медния блясък на брас инструментите.

© pressloft.com, Фотьойл Mansfield от essentialhome.eu

Закуска в леглото

Спалнята също може да бъде кралска, не само като размер. Вариантите тук са от решения тон в тон, през нежни комбинации с пастелни нюанси или пък с бяло - за нов прочит на класическата морска тематика, до по-дръзки съчетания.

© iStock

При последните хит е миксирането с други наситени цветове, като бордо, зелено и жълто. Експериментирайте и с включването на аристократичния цвят в безформения тренд уаби-саби.

© pressloft.com, Чиния RICE от TakaTomo.de

Сам по себе си...

Все по-често ще виждаме и монохромни решения от няколко нюанса синьо. Те придават дълбочина на интериора, като запазват изчистената линия на минимализма.

© iStock

Ключът при тези комбинации, за да избегнете скучното наслагване на цвят в цвят навсякъде, е да им придадете динамика, като използвате и някой неутрален тон като светлосиво или бяло.

© pressloft.com, Килим Pluto от Covet House (covethouse.eu)

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser