
Продукти:
За основата на тортата:
200 г маслени бисквити
100 г разтопено масло
30 г ситно нарязана портокалова кора
За крема:
250 г меко масло
250 г пудра захар
1 супена лъжица кора от портокал
200 г крема сирене
100 г бита сметана
100 мл Просеко
50 мл Аперол
Приготвяне:
За основата на тортата натрошете сладките бисквити и ги смесете с разтопеното масло и портокаловата кора. Изсипете сместа в тавичка (диаметър 20 см), застлана с хартия за печене и притиснете с лъжица. Охладете всичко за около 15 минути.
Маслото и пудрата захар се разбиват на крем. Добавете портокаловата кора и крема сиренето и продължете да бъркате за около минута. Сега разбъркайте разбитата сметана и добавете Prosecco и Aperol.
Изсипете крема върху тортената основа и я загладете. Сложете тортата Aperol Spritz в хладилника за поне 30 минути – готово!
Съвет: Тортата Aperol Spritz може да се украси с бисквитени трохи, пресен портокал или захаросани портокалови корички преди сервиране. Не е подходяща за деца, бременни и кърмачки.