Преминете към основното съдържание

Това е война: Анджелина Джоли сензационно загуби в съда от Брад Пит

Носителят на Оскар спечели правото на съвместно попечителство над децата

Разводът на Брад Пит и Анджелина Джоли продължава повече от четири години. И най-накрая беше взето едно от основните противоречиви решения в процеса. Съдията присъди на Пит съвместно попечителство над малолетните деца на двойката. Решението е взето след месеци съдебни спорове, включващи „един куп свидетели, експерти, терапевти и други, които са прекарвали време с и около деца“, според The Washington Post.

Нито Джоли, нито Пит публично са споделили подробности за скандалния инцидент, довел до раздялата им. Твърди се, че става дума за спор на борда на частния им самолет през 2016 г., в който, както съобщиха от лагера на Джоли в съда, Пит използвал физическо насилие и обиди срещу семейството. Но сега актьорът е напълно оправдан. Известната многодетна майка обаче не възнамерява да се откаже и ще обжалва това решение с аргумента, че съдията „й е отказал справедлив процес, като неправилно е изключил нейните доказателства, свързани със здравето, безопасността и благосъстоянието на децата.”

Кратка история на проблема. Анджелина Джоли подаде молба за развод с Брад Пит през септември 2016 г., с което сложи край на 12-годишната им връзка и две години брак. Тогава тя поиска пълно попечителство над децата им: Мадокс (19), Пакс (17), Захара (16), Шайло (14) и близнаците Нокс и Вивиан (12). Джоли се позова на „непреодолими различия“. Близки до актрисата отбелязаха, че тя е „уморена от употребата на трева и алкохол от страна на Брад“. Освен това тя вярвала, че той има сериозни „проблеми с контрола на гнева“ и че „става опасен за децата“. Лагерът на Пит незабавно отрече тези твърдения, заявявайки, че „той е любящ и всеотдаен баща, който никога не е поставял децата си в някаква опасна ситуация“. Брад лично направи изявление: „Много съм натъжен от тази ситуация, но в момента най-важното е благосъстоянието на нашите деца“. Но веднага след това в пресата се появиха съобщения за разследване на случаи на малтретиране на децата под въздействието на алкохол, провеждано от ФБР. В разгара на тази война съдията предостави на Джоли пълно попечителство над децата в продължение на три седмици. Пит отиде на рехабилитация, отказа се от пиенето и в крайна сметка разследването го оправда. А сега той спечели основната си победа над Анджелина. По всичко личи, че Джоли няма да се предаде и ще продължи да се бори.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser