Преминете към основното съдържание

ТРЕНЧЪТ: Най-практичната и модерна дреха

Той сякаш никога не е излизал от мода, а сега отново е в топ тенденциите
Приянка Чопра
Приянка Чопра © Getty

Толкова практичен, че чак не е за вярване! Тренчът е образ, който влиза в графата на добрите партньори за доста разнороден тип визии.

Първият родственик на съвременния тренч датира от 1870 г., а негов „баща“ е Томас Бърбъри. Той създава сбито тъкан вълнен плат, който чрез импрегнация не пропуска вода. За английското време, характерно със своите дъждове, това е страхотна иновация. Тя е и примерът за това, как облекло за ежедневни нужди, заради удобството и практичността си, е влязло в снаряжение в армията през Първата световна война. Голямата си популярност добива след холивудски звезди, като Хъмфри Богърт го поставят под ярките светлини.

© ImaxTree, Burberry, Givenchy, Marc Jacobs, MaxMara

С рокля, широк панталон, джинси и дори тишърт, тренчът е сред любимите облекла и на редовите ценителки на модата и на кралските особи. Дори се разхожда гордо по червения килим в официална версия с шлейф, в която Приянка Чопра изглежда зашеметяващо.

Вижте в галерията едни от най-добрите стрийт стайл интерпретации на негово величество - тренчът:

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser