Преминете към основното съдържание

Трендовете при слънчевите очила за 2021

Най-търсеният и популярен моден аксесоар през лятото неминуемо са слънчевите очила от Sky Optic, които са част от гардероба на милиони жени и мъже по целия свят.

е са необходими освен за предпазване на очите от вредните UV лъчи, но и за създаването на хармоничен образ. Ето защо, настоящите трендове за сезон 2021 са повече от актуални. Нека ги разгледаме.

Кои слънчеви очила ще са модерни през 2021 г.?

Подобни аксесоари съществуват от десетки години, но дизайнерите постоянно добавят определени изменения във формите на стъклата и дизайна на рамките, така че да внесат разнообразие и свежест в новите модни тенденции. Ето как всъщност, ако през даден сезон едни слънчеви очила са били модерни и актуални, то през следващия те вече са заменени от техни подобрени и усъувършенствани версии.

Стилът на слънчевите очила се определя от дизайна на рамката и самите слънцезащитни стъкла. Именно промените в тях определят и това как ще изглеждат и за какъв стил на обличане ще са подходящи. Актуалните трендови модели през сезон 2021 на практика ще са:

  • Котешките очи - изключително изискани и съвременни форми, излъчващи загадъчност и хитрост, присъща за котките. Дизайнът е във вид на котешки очи с лека заостреност в горната външна част. Добре се съчетават с почти всеки тип лице;
  • Триъгълните форми - стъклата са триъгълни с леко заоблени ъгли, най-острите от които са в зоната на прихващане на рамката. С тях лицето излъчва решителност, с лека доза на тайнственост и съмнение. Подходящи са за носене от хора с издължени надолу лица;
  • Авиаторските тип капки - формата на стъклата са във вид на голяма капка. Тоест, дизайнът наподобява окръжност, но с леко издължение надолу. Изключително модерен и актуален много години дизайн. Добре стоят на хора със закръглена форма на лицето;
  • Тишадите - те ще са истинският хит през сезон 2021. Това са слънчевите очила с кръгли стъкла и тъничка рамка. Те създават стилен и строг образ, което ги прави подходящи за носене на различни поводи, срещи и работни мероприятия. Могат да се различават само по размера на стъклата, но са класически тип и като цяло стоят добре при различните форми на лицата. Единствено не са подходящи при изтънени, но издължени лица.

Съвети за съчетаването им с облеклото?

Различните форми и цветове на съвременните слънчеви очила предполагат и подходящото им съчетание с различните видове облекло. Не бива да се допускат грешки, тъй като неподходящо подбраните аксесоари ще доведат до неловки ситуации. Например, моделите котешки очи са подходящи при необходимост от оформяне на ретро стил, като актуални трендове през този сезон са бежовите цветове и корал. Триъгълните форми пък са изключително ексцентрични и биха стояли много добре в комбинация с вечерни рокли.

Авиаторските слънчеви очила тип капки са по-скоро класически дизайн, позволяващ съчетаване с широк обхват от облекла. Най-вече обаче са предпочитани за носене при обличане в стил спортен-шик или гламурен кежуал. Тишадите от своя страна са с правилна окръжност на стъклата, което ги прави много подходящи за носене с различен тип облекла - от ежедневни до официални.

Цветовете на рамките в съвременните слънчеви очила също играят важна роля при съчетаването им с облеклото. Например, добър вариант е, когато определяте какъв цвят да бъде рамката, той добре да се комбинира с обеците и накитите на врата. Така всъщност се създава пълно допълнение на лицевия образ и неговото хармонично съчетание с отделните аксесоари. Можете също да съчетаете цвета на рамката с този на косата. Ако сте руса, тънката и златиста рамка с черните стъкла ще се впише идеално в образа.

Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser