Преминете към основното съдържание

Тренировки с бебешка количка

Ето как да превърнете разходката в тренировка
© iStock

Какво представлява?

Общо взето това си е стандартна тренировка, но в нея се включват и бебешките колички. Тя продължава около 45 минути, като в началото се загрява с леко тичане с количката, следват упражнения, които са фокусирани върху проблемите зони – корем, бедра, ханш. Обикновено подобни тренировки се провеждат на стадиони, паркове или други места, на които настилката е подходяща.


ТАНЦИ С БЕБЕ В СЛИНГ


Какво да носите?

Пригответе всичко необходимо за детето като за разходка, а вие се облечете в спортен екип и си носете вода. В зависимост от упражненията, може да се наложи да си вземете и постелка за йога или гирички.


ТРЕНИРОВКИ ЗА МАЙКИ И БЕБЕТА У ДОМА


Предимства

Основното предимство е, че детето ви и вие сте навън на чист въздух. Не се притеснявайте за него – то или ще спи, или ще се забавлява покрай вас и другите майки с деца. Най-приятни са тренировките в група, но ако искате, можете можете да тренирате и сама в парка.

© iStock

ELLE съвет: Много производители на бебешки колички предлагат такива, които са предназначени специално за спортуващи майки. Те са по-маневрени, бутат се по-лесно и са снабдени със специално въже, което да сложите на ръката си, за да предотвратите евентуално изпускане на количката.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser